MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 12.05. 2024
Dnes má svátek Pankrác
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Hlídání Matýska

1. 01. 2012 | Vaše příběhy
Bylo těsně před Vánoci a kamarádka potřebovala na dva dny do Prahy a jelikož má neposedného a hyperaktivního kocourka Matýska, řešila, kam s ním.  S sebou si jej vzít nemohla a tak nakonec Matýsek putoval na krátkou dovolenou ke mně.

To jsem ještě sám nevěděl, co mne čeká. Matýsek nejen, že se uvelebil na starožitné knihovně na tom nejvyšším místě a sundat jej šlo pouze s pomocí žebříku, ale také se mu líbilo hraní se záclonami, kytkami ve váze, uvelebit se v posteli atd. Vůbec jsem nevěděl, jak na něj, nic na něj neplatilo, ani pohlazení, ani pamlsky. Jen chvilkami jej bavilo dovádět s míčky. Pro pohlazení si jako každá kočičí šelma přišel, jen když měl zrovna zájem a jak se mu zrovna chtělo a jinak hned zase vymýšlel další lumpárny.

Na malého lumpíka se přišla podívat i má sousedka, která má více zkušeností s kočkami a jednu moc pěknou má doma, ale tu Matýsek poslouchal zase jen chvíli. Sousedka se tedy rozhodla, že další den dorazí na návštěvu opět, ale tentokrát i se svou výstavní kočkou Jadrankou /s myšlenkou, že třeba Matýsek, když bude mít kočičí společnost, nebude mít tolik času na lumpárny/. Jméno dostala podle moře, jelikož si ji přivezli z Chorvatska. Živě jsem si dovedl představit, jak pak bude vypadat byt po nájezdu obou kočičích šelem a spíše jsem se obával...

Následující odpoledne se rozezněl zvonek u dveří a zvědavý Matýsek se hned utíkal podívat, kdopak to dorazil. Jakmile uviděl Jadranku, jeho chování se během několika sekund změnilo jako mávnutím kouzelného proutku k nepoznání. Nejdříve si způsobně sedl a prohlížel si Jadranku, či spíše na ni zíral. Pak si spolu něco sdělili svou kočičí řečí a milý Matýsek byl jako vyměněný. Přestal tropit lumpárny a začal se před Jadrankou předvádět v tom nejlepším světle. Promenádoval se po pokoji, až nakonec usedl vedle ní a stále si něco povídali.

Kdybych to neviděl na vlastní oči, tak bych snad ani takové náhlé změně v chování nevěřil. Ani sousedka nečekala tak rychlý obrat v jeho chování k lepšímu. Spíše čekala, že si budou hrát a dovádět spolu. Odpoledne velmi rychle uběhlo a po odchodu návštěvy Matýsek už jen spokojeně pospával. Následující den si jej přijela vyzvednout kamarádka a tak jsem jí celou historku, skoro jako z filmu, vyprávěl. Po několika dnech si kamarádka pořídila k Matýskovi ještě kočičku a on s jejím příchodem na lumpárny docela zapomněl a dodnes je z nich nerozlučná dvojka.

josef7777 - čtenář
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
to bylo mooooc hezkýSmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
co by člověk ani neočekával. Zvířátka jsou nevyzpytatelná. Je s nimi spousta radosti.SmajlíkSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Moc pekny pribeh.SmajlíkSmajlíkSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles