Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 27.04. 2024
Dnes má svátek Jaroslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

ZOO Ústí nad Labem: Teplé počasí urychlilo stěhování zvířat

19. 04. 2009 | ZOO Ústí nad L.
Slunečné dny, které nás provázely poslední dny, umožnily návrat zvířat do letních voliér, expozic či výběhů dříve než obvykle.

Jako první do velkého travnatého výběhu odkráčeli velbloudi dvouhrbí, kteří se na začátku letošního roku rozrostli o dvě mláďata – obě jsou samičky. Ze svého skromného zimního prostoru se celé osmičlenné stádo najednou ocitlo na rozsáhlé ploše, kde se dalo běhat a dovádět, vykopávat dlouhýma nohama či se jen tak provalovat na ostrůvcích navezeného písku.

Také stádečko žiraf si poprvé v letošním roce začalo užívat prostorný výběh v sousedství dvorků u žirafí stáje. Všechna tři loňská Teplé počasí urychlilo stěhování zvířatmláďata včetně svých matek a samce Atbara důstojně vkráčela do výběhu, který pro ně byl přes zimu tabu. Žirafy jsou známy svou rozvážnou povahou, nicméně i na nich bylo vidět, že mají z této změny radost.

Velká voliéra u pavilonu exotária je již třetím rokem letním sídlem velkých druhů papoušků, jejichž odchovy se zoo pyšní. Letos sem byly přestěhovány tři druhy arů, které mohou návštěvníci od sebe rozeznat na první pohled – dva modrožlutí arové ararauny, čtveřice zelených arů vojenských a dvojice jedinců ara arakanga, u kterých převažuje hlavně červené zbarvení. Všichni papoušci byli ze změny poněkud vyplašení, protože se usídlili až v nejhořejší části voliéry, nicméně během několika dnů si na nové místo zvyknou.

Vůbec poprvé si venkovní výběh s bazénkem budou užívat mláďata vyder malých. Jejich rodiče se každou zimu stěhují do zateplené budovy v zázemí zoo, kde se jim v prosinci narodila trojčata. Malý sameček a dvě samičky budou jistě velkým lákadlem pro návštěvníky, neboť jejich hry jsou plné dovádění a veselí.

Zdroj: ZOO Ústí nad Labem

Notburga
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !