Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

První májový víkend ve znamení pohody, lásky a ptačího zpěvu

1. 05. 2009 | ZOO Ústí nad L.

Nadcházející sváteční prodloužený víkend nabízí v naší zoologické zahradě program, který určitě uspokojí každého z návštěvníků.

Na pátek 1. května jsou v areálu naší zoo připraveny hned dva samostatné ucelené programy.

Tradiční První máj v zoo bude mít hlavní scénu u restaurace Koliba.

Od 13:00 hodin si zde přijdou na své jak milovníci country a bluegrassové hudby při vystoupení skupin Báry a Burizon, tak přátelé historického šermu, kteří se mohou těšit na souboje v podání teplického Ortelu, ale také vyznavači exotických tanců. Krásné dívky z taneční skupiny Bale Krima Klamizuba mají připraveny ukázky tanců z různých koutů světa. Sváteční náladu jistě První májový víkend ve znamení pohody, lásky a ptačího zpěvupomohou navodit malé mažoretky ze souboru Marionetky.  Program pak doplní další stanoviště v areálu zoo se soutěžemi pro děti i dospělé a také možnost vyzkoušení originálních skákacích bot či práce televizního reportéra v originálním studiu TV R1Lyra.

Na stejné datum je zejména pro milovníky ptačího zpěvu připraven Ptačí den v zoo.

Program je příspěvkem k Mezinárodnímu dni ptačího zpěvu, 150. výročí narození zakladatele areálu Dr. h. c. Heinricha Lumpeho a probíhajícímu Roku ptáka v Ústí nad Labem. Již v 5:00 hodin ráno mohou amatérští i profesionální ornitologové vyrazit na procházku areálu, zaměřenou na pozorování volně žijících druhů ptáků a poslech jejich zpěvu. Součástí bude výklad profesionálního zoologa a také ukázky odchytu a kroužkování ptáků. Komu by se nechtělo vstávat tak brzy, bude mít příležitost vyrazit také v 6:00 nebo v 7:00 hodin. Sraz je u spodní pokladny do zoo a účastníci neplatí vstupné! V 10:00 hodin proběhne na Zooškole Heinricha Lumpeho přednáška zoologa ústecké Muzea Mgr. Václava Berana o zpěvném ptactvu, doplněná poslechem audioukázek. Od 13:00 hodin pak budou děti moci v rámci výše zmíněného prvomájového programu v rámci „Ptačího kreslení“ tvořit díla, která budou okamžitě vystavena v areálu Koliby. Po skončení hlavního programu, cca v 16:00 hodin, bude ještě jednou zopakována procházka s odborným výkladem a pozorováním ptáků.

Po celý víkend se mohou návštěvníci zapojit do kvízu Láska v přírodě, hlavní výherce si odnese velký marcipánový dort ve tvaru srdce. A pokud nevíte, kde najít ten správný rozkvetlý strom pro prvomájový polibek, tak přijďte k nám, v areálu zoo si určitě vyberete!

Zdroj: ZOO Ústí nad Labem

Notburga
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Kraslice