Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Zájezd do ZOO Praha

29. 04. 2012 | Vaše příběhy

Protože bydlíme v nejzápadnějším cípu republiky, nemáme skoro žádné šance dostat se bez auta někam na výlet. Proto když se pořádal zájezd do ZOO Praha, neváhala jsem a koupila lístky pro sebe, mého tenkrát 2letého syna a mojí mamku.

Už od rána bylo hrozné horko, takže jsme byli rádi, když jsme zastavili u ZOO a vystoupili. Tenkrát jsme jeli autobusem bez klimatizace, takže všechna okna byla dokořán a můj syn to odnesl. Než jsme dojeli, měl pěkně červené oči.

V Praze v ZOO jsme jako první věc skoukli opice. Protože k nim vedly jen schody, já nesla kočár a mamka dítě. Opice se malému moc líbily, ale byl unavený a tak v kočárku usnul. A pokračovali jsme po dlouhé, rozpálené a nekonečné asfaltce dál po ZOO. Po celou dobu nikde stín, ani bufet s občerstvením, no katastrofa. Syn ze zvířátek nic neměl, protože pospával v kočárku zastíněném plenou, také my s mamkou jsme se sotva ploužily tím Zájezd do ZOO Prahavedrem. Došli jsme k lanovce. To náš malý pookřál, chtěl se svézt. Protože mám panickou hrůzu z výšek, jel s mamkou. Bohužel mám jen jednu jedinou fotku, protože ke kraji jsem prostě nešla.

Doufám, že teď už je pražská ZOO k návštěvníkům přívětivější, od té doby jsem tam totiž nebyla, nerada jezdím znovu někam, kde se mi nelíbilo.

Asi půl roku nato jsme jeli na prázdniny do Zlína a samozřejmě jsme nemohli vynechat při našich výletech ZOO Lešná u Zlína. No řeknu vám, nebe a dudy! Všude stromy, samozřejmě pečlivě popsané, protože vzácné, krásný areál se zámkem, výběhy zvířat jako by byly doma, tzn. např. Afrika, Jižní Amerika atd... Něco nádherného. Syn byl na vrcholu blaha, když mohl procházet  mezi lemury nebo klokany, ve velké voliéře mezi ptáky, svézt se na velbloudovi, nakrmit lachtany... Když byl unavený, sedli jsme si na lavičku, kterých bylo spousta, hlavně vyřezané z jednoho kmene, všude sochy vyřezané ze dřeva, zvonkohry, na které mohly děti hrát, od nejmenších až po obrovské, prostě odpočinkové místo. Také se syn nádherně vyřádil na prolézačkách, trampolíně, projel se na poníkovi a my jsme se mezitím občerstvili v pravé africké vesnici. Samozřejmě jsme se také MUSELI jít podívat na naučné filmy o zvířatech a o zemích, ze kterých pocházejí. Když už jsme byli moc unavení, svezli jsme se vláčkem, který projížděl okolo zvířat, takže jsme se ani cestou nenudili.

Když srovnám tuto ZOO s tou pražskou, je vám asi jasné, jaký bude výsledek. Záleží hlavně na prvním dojmu, protože do Prahy už jsme se nikdy nevrátili, ale do ZOO Lešná jezdíme každý rok. A pokud jsme poblíž delší dobu, jdeme tam i několikrát, třeba se jen projít o odpočinout si.


Autor:marcadou

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
hezký článek Smajlík ZOO Praha se změnila k lepšímu, vláčkem se dá projet zahradou a nemusí se chodit jen pěšky. Občerstvení je také lepší, 2 restaurace mají bohatou nabídku a dětem se líbí, že se mohou svézt na poníku Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles