Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 27.04. 2024
Dnes má svátek Jaroslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Výlet do Zoologické a Botanické zahrady Praha

29. 10. 2009 | Vaše příběhy

Jednoho květnového rána jsme se s celou rodinou vydali na výlet do pražské zoo. Měli jsme volné vstupenky, počasí vypadalo slibně, tak proč nevyužít příležitosti?

V sobotu ráno jsme vyjeli v 8 hodin směr Praha. Máme to jen půl hodiny cesty autem, tak nebylo kam pospíchat. Při příjezdu do zoo opět nastalo dilema, kam zamířit jako první. Nakonec vyhrála naše tradiční trasa - směr nahoru kolem pand červených do Indonéské džungle. Mamka byla v indonéské džungli poprvé a říkala, že jí moc nenadchla. Ale podle mě je to skvělý prostor - nejvíce se mi tam líbí volně poletující netopýři.

Potom jsme se vydali do pavilónu Afrika z blízka. Ten se pro změnu moc nelíbí mně, protože si myslím, že na tak malém prostoru je příliš mnoho zvířat. Po prohlídce všelijakého hmyzu a plazů se stal cíl naší další prohlídky Africký dům, kam se pokaždé těším ze všeho nejvíce. Vždy mě uchvátí surikaty, jak jsou pilné a spolupracují spolu.

Docela dlouho jsme se také zdrželi u slonů a hrochů. Nevynechali jsme ani lední medvědy, vydry, koně Převalského a další savce.

Dále jsme už jen v rychlosti prošli zbytek zoologické zahrady. Nejen kvůli tomu, že začalo být vedro, ale hlavně, že jsme měli ještě v plánu navštívit Botanickou zahradu. Zrovna tam měla probíhat výstava cizokrajných motýlů, tak jsem se strašně těšila. Bylo tam mnoho krásných rotlin - asi nejvíce se mi líbily orchideje. Myslela jsem si, že skleníky samotné botanické zahrady jsou mnohem větší, ale ono tomu tak nebylo. Nakonec to ale vynahradili nádherní motýli. Nikdy jsem nic takového neviděla. Byli opravdu velcí a zbarvení různými barvami a poletovali všude možně. Jeden z nich mi dokonce sedl na rameno.

Domů jsme dorazili pozdě odpoledne - kolem páté hodiny. Byl to dlouhý den, ale rozhodně plný zážitků.


Autor: HorynovaJa

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 
Čtěte také



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
putovani po Zoo...navstivili jsme opakovane...ale pockame si na jaro...
Obrázek uživatelky
profil
V ZOO Praze jsme byli vícekrát, je tam pěkně, je na co se dívat.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
hezké vyprávění!
Obrázek uživatelky
profil
Pražskou Zoo mám moc ráda!
Obrázek uživatelky
profil
uchvátila Fata Morgana!
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles