Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 16.04. 2024
Dnes má svátek Irena
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Zoo zaplavili návštěvníci v černém a bílém

13. 06. 2011 | ZOO Praha

Nový samec tapíra čabrakového přilákal davy lidí  

Vytvořit obrovskou podobiznu ve tvaru a barvách tapíra čabrakového jen z návštěvníků ve stylovém černobílém oblečení bylo hlavním cílem akce s názvem Černobílý den v pražské zoo. Motivací byla jak účast na sestavení rekordního obrazu, tak možnost vidět nového tapíra a vstup za pouhou 1 Kč.

V 11 hodin dopoledne se návštěvníci v černém a bílém sešli a pokusili se vytvořit největší živou mozaiku tapíra na světě, složenou z lidí. Během pár minut se několik set lidí semklo a výsledný obrazec dlouhý 15 a vysoký 8 metrů byl hotový.

Patnáctiletého tapíra jménem Niko, který do Zoo Praha přišel z Belgie, následně návštěvníci mohli vidět ve výběhu. Přes počáteční obavy, jak se bude plachý kopytník v novém prostředí chovat, Niko všechny účastníky černobílého happeningu překvapil. Bez zábran si užíval vodní lázně, potápěl se a chodil doslova nadosah účastníků Černobílého dne.
V nejbližších dnech se bude Niko seznamovat se samicí Indah. Případný odchov mláděte by byl velkým chovatelským úspěchem.

Foto © Jiří Trojánek
Černobílý den v Zoo Praha 11. 6. 2011


Zdroj: ZOO Praha

Mirka Bali
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !