MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 13.05. 2024
Dnes má svátek Servác
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Pes v ZOO

14. 05. 2009 | Vaše příběhy

Chtěla bych se podělit o zkušenost návštěvy ZOO se psími kamarády.

Jelikož vlastníme 2 psy, tak jsme si jednou vyjeli s nimi na návštěvu ZOO na svatém Kopečku u Olomouce. Napřed jsme jeli sami s manželem, ale když jsme u vstupu zjistili že dovnitř mohou i pejsci, tak jsme neváhali ani chvíli a i když to máme domů asi 35 km. Tak jsme se pro naše psí kamarády vrátili. Nepopírám že mě zajímala spíše reakce našich hafanů na cizokrajná zvířata, ale nakonec mě zaujala také reakce zvířat v klecích na naše, pro ně vetřelce.

Když jsem byla v zoologické zahradě dříve bez psího doprovodu, tak zvířata většinou v klecích klidně pospávala a lidí si ani nevšimla. Jsou už na to zvyklí. Jenže tentokrát, když jaguár viděl mého asi 65 kg mazlíka (tibetská doga) tak jsem viděla změnu v jeho chování, jak okamžitě přešel do střehu , asi nevěděl, zdali to má být jeho kořist nebo se má státi on článkem potravního řetězce.

Také šakalové ve výběhu se sice zdržovali opodál, ale vydávali zvuky jako by si bránili své teritorium.

Divoká kočka se za sklem hrbila, ježila a prskala a u výběhu kozorohů chtěl jeden potrkat našeho kokršpaněla. Ten je větší hrdina a tak si to nechtěl nechat líbit a rozeštěkal se na něj. Proto jsme honem pospíchali dále ať je neplašíme.

Návštěva se psími kamarády se nám velice líbila, alespoň nám lidem, u psů jsem zjistila že :

-kokršpaněl - bylo mu to úplně jedno kde je, hlavně že je venku, ale zvířat (kromě toho kozoroha) si nevšímal.

-tibetská doga - ten se těch zvířat spíše bál. Zvláště když zařval lev, tak to byla asi poslední kapka a museli jsme se ubírat k východu. Proč? Zkuste tahat násilím 65 kg psa tam, kam nechce.

Závěrem bych chtěla poděkovat všem zoologickým zahradám, které umožňují vsupy nám i s našimi psími kamarády. Třeba si ten náš časem zvykne, že mu tam ta zvířátka neublíží a začne se mu v ZOO líbit tak jako nám.

S pozdravem Renata


Autor: Ata2

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
hezký článekSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles