Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Já a Julča

15. 10. 2009 | Vaše příběhy
Jsem obyčejná čtyřicátnice, mám tři děti a protože dvě z nich mi vyletěly z hnízda, fenka německého ovčáka Baxi nám odešla do nebe, pořídila jsem si fenku Jůlinku. Je to rasa neobvyklá nebo-li bullmastiff.

Kdo nezná je člověk ochuzen o nezapomenutelné zážitky a zároveň šťasten, že nemusí být obětí.

Jůlinka má 65 kg, ale ani toto mne nepřesvědčilo o tom, že je to pejsek venkovní a proto je moje holčička se mnou doma. Je to tedy člen rodiny.
Když jsme si pro ni přijeli a byli jsme s manželem pozváni do bytu rodinného domku, nečekali jsme uvítání, kterého se nám dostalo. Nejprve jsme se lekli, že chovatelé mají v bytě poníky, ale při bližším seznámení, bylo jasné, že jde o psy. A to o psy nádherné.
Cyril byl otec Jůlinky a miloval česnek, takže česnekové jednohubky, které paní domu připravila byly asi dělány účelově, protože do poslední jednohubky na talíři byl Cyril mým kamarádem.

Odjížděli jsme domů s košíkem na klíně, ve kterém spala Julča a s oděvy poslintanými tak, že jsme vypadali jak kdyby nás vylovili z rybníka.

Fakt nezapomenutelný zážitek.
Už po cestě jsem manžela ujišťovala, že jakmile bude lepší počasí a Jůlinka povyroste, půjde okamžitě do kotce a na zahradu, protože tolik slintů pohromadě jsem v životě neviděla....

Čas plynul a kdo by si myslel, že je naše Julča venku a nedejbože v kotci, udělal by velkou chybu.

Nejenže je doma, ale dá se říct, že je velící důstojník naší rodiny. Každý, již třetí po sobě jdoucí rok malujeme, protože ornamenty na zdech našeho bytu se nedají ani při trošce dobré vůle označit ani za abstraktní umění, Jůlinka má v pelíšku povlečenou prošívanou deku, aby neměla pocit, že ji šidíme, spí celé dopoledne, zbytek dne prožebrá a prozevluje.

Přesto všechno je to nejbáječnější tvor na světě, protože když je mi smutno a to Jůlinka pozná bezpečně, položí svou věčně oslintanou hlavu na klín a očima jen řekne, neboj jsem tu s tebou a pro tebe, a já v tu chvíli vím, že i když jsou moje děti velké a daleko, mám milovanou bytost, která mne potřebuje.

Jsem nemocná dlouhodobě a proto spolu trávíme celé dny. Je to až k neuvěření, ale mám jí jako své čtvrté dítě. 

Někde jsem četla, že když nám odejde někdo blízký, koho jsme měli moc rádi, přijde na svět další živý tvor a toho milovaného nám nahradí. U Jůlinky jsem si zcela jistá, že jí poslal můj tchán, kterého jsem měla nadevše ráda, aby nás tady za něho hlídala a opatrovala. 


Autor: Exell




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Já a Julča:

Já a Julča
Já a Julča
Já a Julča
 
Čtěte také



Komentáře
« Předchozí   1   2   3   4  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
nádherný příběh,vím o čem je řeč,máme cane corso a toto plemeno je křížené s mastifem,takže o slintání víme své,ale je to také moje miminko,miláček,kterému já hodně povolím,manžel ten se snaží být důsledný a když si Elza lehne na gauč,tak jí žene,ale jak tu není,jako třeba nyní,je v koupelně,už leží na gauči,dá si hlavu na polštář a chrní,jen cvaknou dveře,už leze dolů a pak až odejde spát,tak s klidem spí.
Díky za krásný článek,moc jsem se zasmála a zahřálo mě to u srdíčka,že nejsem sama.
Obrázek uživatelky
profil
zviratka se musi trochu rozmazlovatSmajlík Znama ma nemeckou dogu, milacek spi s panickou v loznici v posteli a manzel na matraci za klavirem puvodne pripravene pro psaSmajlík). A s poslednim rcenim souhlasim, taky se mi stalo neco podobneho. Tu noc, co se mi narodil syn, odesla umrit kocicka, kterou jsme meli moc radi. uz byla dlouho nemocna, jednoho dne se s nami rozloucila a odesla a ja pak v noci porodila.. asi to zni strelene, ale kdyz jsem se to za par dni dozvedela, hned me napadlo, ze kocicka udelala misto tomu nasemu kotatku, ktere se narodilo o mesic driv..
Obrázek uživatelky
profil
je hezky napsany.....zajimavy
Obrázek uživatelky
profil
SmajlíkSmajlíkSmajlík.
Obrázek uživatelky
profil
krásný článek,přeji Julči a celé vaší rodině spoustu krásných chvil spolu
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles