Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Léto - čas jahodLéto - čas jahod
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 19.05. 2024
Dnes má svátek Ivo
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Bobík cestovatel, Rex hlídač

3. 05. 2009 | Vaše příběhy

Bobíček byl "pouliční směs", ale velice milý společník a dobrý hlídač. Na vsi nebyly tehdy tak přísné vyhlášky a tak ani nikomu nevadilo, když "oříškové" běhali po návsi. Vždy si oběhl svůj rajón a vrátil se domů. Měl ve vsi už několik svých potomků, musel na ně přece dohlédnout!

Jezdila jsem učit do školy na kole a teprve na dvoře školy jsem zjistila, že mě doprovázel Bobík. Nedal se odehnat a aby náhodou nedošlo k maléru, protože děti se teprve scházely, zavřela jsem ho do uhelny na dvoře, jen tak na závoru bez petlice, otevřít to šlo ztěžka. Hned po první vyučovací hodině jsem ho běžela vysvobodit, ale ten si byl asi už doma stěžovat babičce, cože se mu stalo.

Jinou příhodu s ním zažil můj manžel. Jezdil do práce do města na kole, u nás v Polabí skoro pravidlo. Asi 4 km od vsi na něj protijedoucí řidiči blikali i troubili, myslel si však, že ho někdo známý zdraví, takže jen zamával. V jednu chvíli, kdy zdolával nadjezd, seskočil s kola, ohlédl se......a uviděl Bobíka ! Domluvil mu a on spořádaně, při kraji silnice odbíhal zase k domovu. Jenže zdání klame! Běžel jen na kraj vsi a tam čekal na páníčka, až pojede domů. Jak ho z dálky zahlédl, vydal se před ním prostředkem silnice, i autobusu se uhnul až na zatroubení a takto běžel, aby byl doma první!

Dožil u nás, už jsme si mysleli, že si do důchodu žádného pejska nepořídíme. Jednou přijeli naši mladí gratulovat dědovi a přivezli mimo jiné i malý košík - se štěňátkem vlčáka. Druhá babička se o něj v bytě starala, aby to vyšlo na ty narozeniny. Děda se trochu durdil, že je to velké plemeno, ale na dvoře je místa dost, i boudy 2 velikostí jsme měli. Dnes na něj nedá dopustit! S posloucháním je Rexík na štíru, za vůdce smečky si vybral syna, toho poslechne na slovo . Nás s dědou poslechne jen, když vidí svůj kbelíček s baštou. Však jsme se těch granulí i masa pro něj něco navozili!


Autor: Pateta



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !