Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Zimní svetřík

16. 03. 2012 | Vaše příběhy
Náš pejsek se vždycky nerad česal. A jelikož patřil k dlouhosrstým malým plemenům zvaným též „gaučáci“ nebo „smetáci“, bylo česání vždy náročné – pro nás oba. Jakmile jsem ho začala kartáčovat, oháněl se po mé ruce s hřebenem, občas i mírně zavrčel, pořád chtěl utíkat.

Navíc jeho česání bylo časově náročné. Nakonec jsme se rozhodli, že s ním zajdu k psímu „holiči“. Bránil se jako by mu šlo o život, ale nebylo mu to nic platné, byli jsme v přesile. Po zhruba hodině byl náš pejsek k nepoznání. Srst na celém tělíčku měl dlouhou jen pár centimetrů, jen na ocásku zůstala delší. Po sestříhání kožíšku mi připadal poloviční. Když jsme se vraceli z holiče domů, náš pejsek se třásl zimou.

Vůbec jsem se mu nedivila. Venku pěkně mrzlo a kožíšek byl pryč, rozhodla jsem se tedy ještě zajít do zverimexu. Nejsem velkým příznivcem psích oblečků, ale usoudila jsem, že nějaký hřejivý obleček je opravdu nutný. PesNapadlo mě, že se nám pak při venčení bude někdo posmívat, ale vzápětí jsem si řekla: „Však co… jen ať se nám smějí, hlavně že bude v teple a nenachladí se!“ Prodavačka mi rozložila na pult pár oblečků, z nichž jsem nakonec vybrala jednoduchý svetřík. Ve velikosti našeho pejska byl dostupný jen v červené barvě, ale vzala jsem ho, i když náš pejsek byl „on“. Na barvě přece nezáleží, řekla jsem si.

Ve zverimexu jsem pejskovi koupila ještě pytlík oblíbených pamlsků za odvahu a šli jsme konečně domů. U výtahu mě pak pobavila jedna naše sousedka… „Co to máte za pejska?“, zeptala se mě. „To je přece náš Maxík!“, odpověděla jsem jí a obě jsme se zasmály. Pejsek byl vskutku jako vyměněný. Konečně jsme dorazili domů, pejsek vběhl do bytu, lehl si do svého pelíšku a usnul. Byl to pro něj náročný den, ale myslím, že mu sestříhaní velmi prospělo. Z vlastní zkušenosti vím, jaké to je, když podstoupíte radikální sestřih, a to mi vlasy rostou jen na hlavě. Dnes už je náš pejsek v psím nebíčku, pokud nebe existuje, a pokud ne, je v mém srdíčku, nikdy na něj nezapomenu.

Emko K. - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
hezky napsáno ...
Obrázek uživatelky
profil
Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
moc hezký příběhSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles