MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 15.05. 2024
Dnes má svátek Žofie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Ústecká zoo přivítala nové obyvatele

12. 04. 2009 | ZOO Ústí nad L.

Výsledkem jednání se zahraničními zoologickými zahradami jsou nová zvířata, která se minulý týden dostala do ústecké zoo v rámci mezinárodní spolupráce. Jedná se o dovoz nového hřebce zebry Harmannové a mladého samečka jelena bělohubého z Tierparku Berlin. Samička asijského jelínka muntžaka malého z italského Parco Natura Viva Bussolengo našla nový domov v Ústí nad Labem již o týden dříve.

Chov zeber Hartmannové má v ústecké zoo již 34 letou tradici – stádečko prvních dvanácti zvířat se sem dostalo již v roce 1975. Od té doby se zde narodilo již přes devadesát hříbat! Vždy po nějaké době je však nutné vyměnit chovného hřebce, k čemuž došlo právě minulý týden. Nový „vládce harému“ se jmenuje Eddi a narodil se v roce 2002 v německé Zoo München. Doufejme, že se mu naše klisny zalíbí a řada odchovaných hříbat se během několika let přiblíží ke kýžené stovce!

Ústecká zoo přivítala nové obyvatele

ZOO Ústí přivítala nové obyvatele

 

 

 

 

 

 

 

 

Také v chovu jelenů bělohubých slaví ústecká zoo úspěchy na celoevropské úrovni. První zvířata sem dorazila v roce 2000 a 2001 z Tierparku Berlin a Zoo Rotterdam a ústecká zoo se tak zařadila mezi několik málo zoo v Evropě, kde se tento vysokohorský druh chová. Velký úspěch se dostavil již po dvou letech, kdy se narodilo první mládě – samička. Od té doby bylo mláďat celkem 11, ale pouze šest se podařilo odchovat, což svědčí o obtížnosti chovu. Nový sameček, kterému je zatím sedm měsíců, byl dovezen jako potencionální chovný samec ceněný zejména kvůli nepříbuznému původu.

Muntžak malý je v ústecké zoo poměrně novým druhem, chov zde začal v roce 2006. Pár pocházející z plzeňské zoo odchoval již dvě mláďata, takže je zde předpoklad, že se bude dařit i nadále. Nově dovezená samička je dosud mladá, narodila se v loňském roce, ale až dospěje, zvětší šanci na další odchovy.

Zdroj: ZOO Ústí nad Labem

Notburga
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
proto vítej do života jsou super stojí za to se na ně podívat
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles