Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vydří mláďata podstoupila první kontrolu

23. 02. 2012 | ZOO Ústí nad L.
Tři pětitýdenní mláďata vydry malé, která se stala prvními narozenými přírůstky v ZOO Ústí nad Labem roku 2012 (nar. 13. ledna), podstoupila první veterinární kontrolu. Nejobtížnější na celé akci bylo oddělení obou rodičů, kteří si mláďata urputně bránili a museli být odchyceni do podběráku.

Pak už vše proběhlo velice rychle, byl zkontrolován zdravotní stav trojčat a určeno jejich pohlaví, přičemž bylo zjištěno, že se jedná o dva samečky a jednu samičku. Dále mláďata dostala odčervovací prostředek, ale na očkování a čipování si budou muset ještě cca 14 dní počkat, protože jsou příliš malá. Při této příležitosti byli preventivně odčerveni i oba rodiče.

Vydří mláďata podstoupila první kontroluZOO Ústí nad Labem momentálně chová dospělý pár a jejich tři potomky, neboť loňská samička, která byla s celou rodinou pohromadě, již v polovině února skupinu opustila.

Vydry malé jsou obyvateli jihovýchodní Asie a ústecká ZOO je začala chovat v 90. letech minulého století. V posledních letech se daří tento druh odchovávat celkem pravidelně. Přes zimu musí být vydry umístěny v teplém pavilonu zimoviště, který je pro návštěvníky nepřístupný. Na svůj „letní byt“ se stěhují většinou na začátku května a během letní sezóny poutají čilá a aktivní mláďata velkou pozornost návštěvníků.

Početní stavy vyder v přírodě mají klesající tendenci, vydry malé jsou proto zapsány v Mezinárodní červené knize ohrožených druhů v kategorii „zranitelný". Hlavními příčinami je ztráta životního prostředí v důsledku zemědělských aktivit – zakládání čajových a kávových plantáží, vysoušení mokřadů a ničení mangrovů, používání pesticidů a další negativní vlivy.


Zdroj: Zoo Ústí nad Labem

Alena B.
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
hezký článekSmajlík vydřím mláďátkám přeji hodně zdravíSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles