Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Tip na podzimní výlet - ZOO Olomouc

16. 10. 2011 | ZOO Olomouc
Krásný podzim plný sluníčka a teplého počasí láká k výletům do přírody. Zoologická zahrada v Olomouci je tím pravým místem pro klidné procházky přírodou, kde můžete obdivovat spoustu stálých zvířecích obyvatelů a jejich nových přírůstků.

Nachází se na Svatém Kopečku u Olomouce a leží v pěkném lesnatém areálu. Pěkné podzimní dny tráví většina zvířat ve svých volných výbězích, pokud je nezastihnete ve výběhu, tak je určitě najdete v chovatelských pavilónech. Zoologická zahrada v Olomouci chová kolem 400 druhů nejrůznějších vzácných zvířat.

Celou zoologickou zahradu si můžete projít pěšky, nebo se projedete vláčkem. Vidět zoo z ptačí perspektivy můžete také z 30metrové vyhlídkové věže. Z rozhledny je pěkný výhled na celou zoologickou zahradu. V zoo jsou k vidění smíšené lesy, rozmanité druhy stromů, keřů, rostlin, rybníků, a nejrůznějších živočichů, které se vám objeví před očima a jejich pozorování na vás velice příjemně zapůsobí.

Můžete tady obdivovat domácí zvířata, koně, kachny, kočky, kozy, ovce, berany a jiné druhy. Dále plameňáky, žirafy ve volném výběhu, zebry, nosály, mravenečníky, velbloudy, klokany, dravé šelmy, lvice se lvem, jaguárem, tygrem, výběhy a pavilóny s gibony, medvědy, volné výběhy s vlky a velkými suchozemskými želvami. Nachází se tady pavilón netopýrů, který je volně průchozí, voliéry s dravými ptáky, pavilon orlů a supů. K vidění je také spousta nových mláďat, například žirafí mládě, nosála a mravenečníka. Mláďata makaků, lvíčků zlatých a vlků. Někteří zvířecí obyvatelé své ratolesti hrdě vystavují jako například gibon zlatolící.

Mořský svět

Za shlédnutí určitě stojí akvária s mořskými rybami. Je tady velká nádrž se žraloky černoploutvými. V mořských akváriích můžete vidět korálové útesy, mnoho druhů pestrobarevných ryb a dalších mořských živočichů. Jedná se především o korály, sasanky, ježovky, hvězdice, kraby, langusty a krevety. Můžete tady obdivovat také nádherného rejnoka, jednoho z dalších velkých mořských živočichů. Jsou tady také akvária s krokodýly.

Volný výběh makaků

Mezi jednu z nejatraktivnějších expozic určitě patří volný výběh makaků. Dřevěná lávka je zavěšená 7 metrů nad údolím na ocelových lanech. Je dlouhá asi 40 m. Obdivovatelé těchto opiček projdou nejprve přes most a pak volně po stezce přímo mezi zvířaty.
 

Expozice Na statku

Děti můžou využít oblíbenou expozici Na statku, kterou obývají domácí zvířata. Malí návštěvníci si mohou domácí obyvatelé nejen pohladit, ale také nakrmit vhodnými granulemi, které zakoupíte v krmných automatech. Pro děti jsou tady také dřevěné skluzavky, prolézačky a dětský lanový park.

V areálu najdete také restauraci, stánky s občerstvením a cukrovinkami.

Zoologická zahrada potěší  všechny malé i velké návštěvníky.

Marta - čtenářka
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Tip na podzimní výlet - ZOO Olomouc:

Tip na podzimní výlet - ZOO Olomouc
Tip na podzimní výlet - ZOO Olomouc
Tip na podzimní výlet - ZOO Olomouc
Tip na podzimní výlet - ZOO Olomouc
Tip na podzimní výlet - ZOO Olomouc
Tip na podzimní výlet - ZOO Olomouc
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Nějak nám to do ZOO nevychází zajet...hezký článek Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
od nás moc daleko :-(
Obrázek uživatelky
profil
pěkný článekSmajlíkbyla jsem tam taky a opravdu se mě v ZOO moc líbiloSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles