Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Novinky v roce 2011 v Zoo Zlín

6. 01. 2011 | ZOO Zlín
Do roku 2011 vstupuje ZOO Zlín s novým ředitelem Romanem Horským. „V letošním roce chceme  navázat na úspěšný projekt Etiopie I a rozběhnout výstavbu druhé etapy Etiopie. V současné době připravujeme na základě zpracované studie projektovou dokumentaci. Vlastní realizaci bychom chtěli zahájit v průběhu letošního roku,“ přiblížil ředitel zoo.

V prostoru pod pavilonem afrických kopytníků tak v rámci výstavby vznikne domorodá etiopská vesnice Konso a také nové expozice. „Vesnici bude tvořit sestava 8 až 9 originálních chýší vyrobených přímo na zakázku domorodci z kmene Konso. Návštěvníci zde opět uvidí řadu originálních etnografických předmětů. Součástí vesničky bude také stylové občerstvení, kde si budete moci pochutnat mimo jiné např. na pravé etiopské kávě,“ nastínil pojetí Horský. Okolí domorodé vesničky doplní expozice zvířat. „Představíme zcela nové druhy zvířat, zoo-zlin-etnograficky-predmety-etiopiespatříte zde např.  hyeny, surikaty a antilopy kudu. Chybět nebudou ani ptáci. V nové voliéře najdou domov typičtí zástupci etiopské avifauny – největší druh zoborožců zoborožci havraní a krkavci bělokrcí. K vidění budou také bezobratlí živočichové, pravděpodobně zlatohlávci,“ objasnil zoolog Pavel Shromáždil. Slavnostní otevření Etiopie II zoo předpokládá na začátku návštěvní sezóny 2012.

Výraznou proměnou projdou návštěvnické prostory před restaurací Limpopo. Celý prostor venkovního posezení se výrazně rozšíří, přibudou další místa pro hosty restaurace i odpočinková zóna. Novým zajímavým projektem letošního roku bude také „Centrum Caudata“. „Vznikne poblíž zámku Lešná v odpočinkovém prostoru a napodobí vědeckou stanici, ve které se vědci zabývají studiem života a chovem ocasatých obojživelníků,“ uvedl Roman Horský. Dodal, že v prostorných nádržích návštěvníci budou moci pozorovat mloky skvrnité. „Expozici doplní řada zajímavých vzdělávacích panelů, školním skupinám zde od září nabídneme nový vzdělávací program,“ zdůraznil ředitel zoo. Pro letošní sezónu zoo připravuje i nového zoologického průvodce a řadu nových reklamních předmětů.

Zdroj: ZOO Zlín

Veronika J.
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Novinky v roce 2011 v Zoo Zlín:

Novinky v roce 2011 v Zoo Zlín
Novinky v roce 2011 v Zoo Zlín
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
zoo je velice aktivní pořád se staví a přistavuje a upravuje my tady strávíme vždy celý den.SmajlíkSmajlíkSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles