Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Víkend plný rekordů v ZOO Olomouc

3. 09. 2009 | ZOO Olomouc
Zoologická zahrada Olomouc připravila pro své návštěvníky na poslední prázdninový víkend unikátní zážitky – Víkend plný rekordů a veselé rozloučení s prázdninami.

Na oslavu prvních narozenin mláděte hrošíka liberijského Huga byl pozván světoznámý houslista Jaroslav Svěcený, který také při této příležitosti potěšil návštěvníky Zoo Olomouc krátkým vystoupením.


V sobotu 29. 8. se mohli návštěvníci zúčastnit pokusu o překonání pěti českých rekordů. Usilovali jsme například o získání rekordu v nejvyšším počtu lidí v osobním automobilu či nejdelším vlnícím se hadovi, snažili jsme se pomalovat co nejvíce obličejů zvířecími motivy a získat co nejvíce otisků dlaní. Rovněž jsme pozvali do zoo ty, kteří se mohou pyšnit zvířecím příjmením.

Víkend plný rekordů v ZOO Olomouc„Do plně vybaveného osobního automobilu jsme plánovali dostat 13 osob starších patnácti let, ale v dramatickém závěru pokusu o překonání tohoto rekordu se nám nakonec podařilo do auta vměstnat 16 lidí.“ řekl organizátor akce Luděk Richter, vedoucí marketingového oddělení Zoo Olomouc.

Pracovnice marketingového oddělení Zuzana Loutocká doplňuje: „Bylo to velmi vzrušující! Při řazení zaregistrovaných návštěvníků do nejdelšího vlnícího se hada nám k překonání rekordu stále několik lidí chybělo, v poslední minutě se do hada zařadilo i pár nově příchozích a nakonec jsme původní rekord překonali o 24 lidí na současných 143.“

„Skvělý zážitek, určitě se takové akce ráda zúčastním i příště.“ dodává jedna z celkem 354 účastníků pokusu o překonání rekordu nejvíce pomalovaných obličejů Markéta Dočkalová.

„Akce se velmi vydařila. Jsme rádi, že i navzdory špatnému počasí nás přišlo podpořit velké množství lidí a společně s nimi se těším na její pokračování v příštím roce.“ uzavírá víkendové klání ředitel zoo Radomír Habáň.

I přes nepříznivé deštivé počasí do Zoo Olomouc zavítalo velké množství návštěvníků a s jejich pomocí se nám podařilo překonat i zbývající dva rekordy: v areálu zoo se během dne sešlo 52 nositelů zvířecích příjmení a svou dlaň otisklo na rozměrné plátno 751 návštěvníků. Tímto se Zoologická zahrada Olomouc zapsala do České knihy rekordů pěti novými záznamy.

Zdroj: ZOO Olomouc

Lydias
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !