Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Zoo Olomouc: Rys na stromě

10. 02. 2010 | ZOO Olomouc

Konec prvního únorového pracovního týdne, zpestřil chovatelům v olomoucké zoo nechtěně samec rysa karpatského.  Vzal si příklad od své družky a vylezl do rozsochy stromu ve svém výběhu. Na rozdíl od samice, která leze do korun stromů pravidelně, dokonce to naučila i svá mláďata, samec se k cestě dolů neodhodlal.


Stejně jako před rokem pobýval v koruně stromu asi deset metrů vysoko již třetí den. Chovatele věděli, že předložené potravy se za tu dobu nedotknul, a že nešťastný samec je nahoře jak bez potravy, tak bez vody.  Jediným řešením bylo zavolat hasiče, rysa uspat a tak ho dostat ze stromu dolů. Členové hasičského záchranného sboru Miloslav Slováček a Zdeněk Sobota přijeli v 13.00 hodin. Na výsuvné plošině vyvezli nahoru veterinářku Dr. Lenku Chrastinovou, která rysa uspala střelou z narkotizační pušky.


rysSamec se však v koruně stromu zaklínil tak bezpečně, že nemínil ve spánku spadnout do plachty, připravené pod ním.  Nakonec plošina s veterinářkou a neohroženým hasičem vystoupala k rysovi znovu. Hasič Zdeněk Sobota s pomocí veterinářky přesunul zvíře na plošinu, a pak následoval již bezpečný návrat dolů. Také chovatelé, kteří téměř hodinu drželi napjatou plachtu si oddechli.  Za hodinu po zahájení zásahu se již zmatený, ale zdravý rys procházel svým výběhem.


Zdroj: Zoo Olomouc

Simbelmine
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Zoo Olomouc: Rys na stromě:

Zoo Olomouc: Rys na stromě
Zoo Olomouc: Rys na stromě
Zoo Olomouc: Rys na stromě
Zoo Olomouc: Rys na stromě
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !