Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Křtiny mravenečníka

20. 05. 2011 | ZOO Olomouc
Mravenečníky čtyřprsté chová olomoucká zoo od roku 2003. První mládě přišlo na svět až po třech letech chovu těchto zajímavých chudozubých savců v zoo. Byl to samec Indy, který se narodil 12. 8. 2006. Rodiči se stali první chovný pár žijící v olomoucké zoo Tama a Dart.

Na další mládě si museli chovatelé v olomoucké zoo počkat více jak tři roky. Samice Tama přivedla na svět 16. listopadu 2009 svého druhého potomka, samičku Taru.

Jejím otcem je Jaris, narozený v Dortmundu. Téměř o rok později přišla na svět další samička Tessa. Narodila se 7. 11. 2010. Otcem je opět Jaris.
Velkým překvapením pro chovatele bylo narození dalšího mláděte 28. března 2011. Matkou se stala teprve šestnáctiměsíční samička Tara.  Otcem nového mláděte, rovněž samičky, je Dart. Mladá matka nejdříve nevěděla, co si má s mládětem počít, rychle se však přizpůsobila a nyní již o svého potomka vzorně pečuje.

Po narození mělo mládě hmotnost 437 gramů, tři dny poté již 471 gramů. Návštěvníci je však ještě nějakou dobu neuvidí, protože matka je s mládětem ukryta v porodním kotci, vzdáleném v zákulisí expozice.  Chovatelé nechtějí nic riskovat, a proto zasahují do péče o mládě jen minimálně.
 Za posledních dvanáct měsíců se mravenečník čtyřprstý narodil pouze ve čtyřech evropských zoo. V Dortmundu, Magdeburgu, Frankfurtu a v Olomouci z toho v olomoucké zoo během jednoho roku přišla na svět dokonce dvě mláďata.
 
19. května 2011 se konají křtiny nejmladšího mláděte. Na jméno nejmladšího člena skupiny mravenečníků čtyřprstých byla vyhlášena soutěž. Z asi čtyř set návrhů bylo vybráno jméno Dorotka. Vyhráli žáci 7. a ZŠ Holice v Olomouci, kteří přišli Dorotce popřát, předat dárek a slavnostně ji pokřtít.




Zdroj: ZOO Olomouc

Gabriela Straková
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !