8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 30.04. 2024
Dnes má svátek Blahoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Sběr kaštanů a projekt na záchranu filipínské fauny v Zoo Liberec

8. 10. 2010 | ZOO Liberec
ZOO Liberec zahájí od poloviny října 2010 ve spolupráci se společností BYLINY Mikeš Číčenice a veřejností sběr letošních kaštanů. Plody nebudou sloužit jako přímá potrava pro naše zvířata, ale získáme za ně recipročně různé léčivé rostliny a bylinné preparáty, jako jsou čajové směsi, sušený maliník (okus) nebo speciálně navržená směs pro naše pižmoně grónské.
Sběr kaštanů bude ukončen s posledním listopadovým dnem, plody lze přitom do zoo nosit kdykoli v otevíracích hodinách a odevzdat je na vrátnici. Všem, kteří se do sběru zapojí, velmi děkujeme!

Projekt na záchranu filipínské fauny představí v sobotu 9. října (od 10 do 13 hodin) v areálu ZOO Liberec naše spřátelené Faunus o.s. Návštěvníci se zábavnou formou dozvědí vše o působení terénního zoologa Pavla Hospodářského na ostrovech Negros a Panay, chybět nebudou ani kvízy a soutěže či prodej originálních filipínských šperků – výtěžek poputuje ve prospěch záchrany tamního poškozeného ekosystému.

Projekt podporuje ZOO Liberec společně s Faunusem od roku 2009. Jeho cílem je například snaha o rozmnožování takřka vyhynulých endemitů a jejich reintrodukce zpět do volné přírody, provoz záchranné stanice a zprostředkovaně také omezování místního černého trhu s exotickým ptactvem. Ruku v ruce s tím jde i osvětová a výchovně vzdělávací činnost. Hospodářskému se tak na Filipínách již podařilo rozmnožit například zoborožce Waldenova a rýhozobého, výra filipínského či jestřábka chocholatého. Podílel se také na záchraně nížinného pralesa na ostrově Negros, kam v budoucnu plánuje reintrodukci několika kriticky ohrožených endemitů.

Zdroj: ZOO Liberec

Veronika J.
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !