Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 28.04. 2024
Dnes má svátek Vlastislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Radost i starost

25. 05. 2009 | Vaše příběhy

Moje sestra Terka si jako velká milovnice zvířat vždy přála pejska. Rodiče o tom nechtěli ani slyšet, věděli, že Terku by takové zvíře bavilo jen chvíli a že by si psa za nějaký čas ani nevšimla. Z poloviny měli pravdu, Terku bavilo vše jen nějaký čas, v jejích 9 letech ještě nevěděla, co je to zodpovědnost a starání se o živého tvora. Čas šel dál a pejsek zůstavál pořád Terčiným nevyplněným přáním.

Jednou šla ke kamarádce a po příchodu domů se tajemně usmívala, ošívala a bylo na ní vidět, že chce rodičům něco říct. Říkat nic nemusela. Z chodby bylo slyšet knučení a to mluvilo za vše. Terka si od kamarádky přinesla štěnátko kokršpněla, nádherného, miloučkého Rikyho, jak ho pojmenovala. Tomu malému stvoření se nedalo odolat. Tatka byl chvíli naštvaný, že si Terka bez dovolení přinesla domů psa, mamka se sestry hned zastávala a přimlouvala, že bychom si Rikyho mohli nechat. Terka měla vyhráno!

Riky rostl jako z vody, byla s ním sranda, byl to náš veliký kamarád. Terka se o něj nad naše očekávání starala jak jen mohla. Každý den s ním chodila na procházky, nosila mu jídlo...Riky měl vše, co potřeboval. Když jsme každé ráno odcházely do školy, díval se za námi, když jsme se odpoledne vracely, čekal na nás, vrtěl ocáskem, prostě, byl rád, že nás zase vidí. Jednou, když jsme seděli u nedělního oběda, najednou koukám z okna a vidím Rikyho na silnici. Bylo nám divné, jak se mohl dostat ven. Vrátka byla zavřená, díru v plotu jsme také nikde neměly. Taťka šel tedy pro Rikyho ven a vše zkontroloval. Byla to záhada, pořád jsme dumaly jak se mohl dostat ze zahrady pryč. Riky takhle utekl ještě mnohokrát ale pokaždé se vrátil.

Jednou taťka stříhal túje, které rostly kolem plotu a při tom zvelebování  přišel na vyhrabanou díru pod plotem. Vše bylo jasné! Díru zaházel a naskládal kolem kamení, pro jistotu. Od té doby se Riky zdržoval pořád doma, nikdy neutekl a my jsme jen občas zkontrolovaly plot.

Přišly Vánoce a my jsme jezdily po návštěvách. Když jsme jednou z takové přijeli domů, nikdo nás nevítal, nikdo neštěkal...Bylo nám to jasné. Riky zase zmizel. Ovšem vyhrabanou díru jsme nikde nenašly, nikde žádná stopa toho, kudy mohl utéct. Říkaly jsme si, za chvíli se musí vrátit. Čekaly jsme den, dva, týden, měsíc a do dnešního dne moje už osmnáctiletá sestra čeká na Rikyho šestým rokem.

Ztrátu Rikyho oplakala, kolikrát se vydala s vodítkem ven se slovy: "Jdu hledat Rikyho" . Pokaždé se vrátila samozřejmě sama. Možná se Rikymu něco stalo, možná si ho někdo vzal...nevíme. V naších srdcích ale zůstává dál a jedno víme jistě. Nikdy na Rikyho nezapomeneme!

                                                                


Autor: Knedlinka

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
smutně pěknéSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
ale smutné povídání ...Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles