8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 04.05. 2024
Dnes má svátek Květoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Morčátko Štístko

12. 05. 2009 | Vaše příběhy

Pár dní po Vánocích se mamce ozval přítel, že jeho kamarád koupil 2 čtyř týdenní morčátka za účelem dát je svému hroznýšovi. Nakonec si to ale rozmyslel a chtěl koupit potkana, kterými hada normálně krmí. Když chtěl morčátka vrátit, bylo mu řečeno, že si je má nechat nebo je je někomu dát.

Mamka se mě tedy zeptala, jestli nechci mít morče, samozřejmě jsem kývla a tak mi bylo dovezeno už jen jedno morčátko, protože to druhé nakonec nechtěně hupslo do terárka k hadovi a ten ho bohužel usmrtil. Morčátko bylo pojmenováno Štísko a bylo to hotové zlatíčko!! Klidný, přítulný prostě miláček celé rodiny.

Za ani ne měsíc ho chytly strašné křeče a my s ním jeli okamžitě na pohotovost. Paní doktorka mi sdělila, že morče nesmí zrní a teď je trošku nadmutý, protože mu to nesedlo. Dostal injekci a dostali jsme s sebou  i vodičku, kterou měl dostat ještě večer. Nějak se mi to nezdálo, ale protože jsem mluvila s veterinářkou, nic jsem nenamítala. Dojeli jsem domů a Štístečko byl úplně studený, zabalila jsem ho do látky a nechala ho odpočinout, za zhruba hodinu ochrnul na zadní nohy a to už se mi teda vůbec nelíbilo.

Mamka říkala, že to je tím, že je ještě maličký a dostal toho trošku víc a do rána bude ok. Večer sem šla spát, když mě asi o 5 hodin později vzbudilo šustění podestýlky..nahlédla jsem ho klece se Štístkem, který měl zase křeče, opatrně sem ho vytáhla a jemně ho hladila po jeho lesklém kožíšku, jeho teplota se opět snižovala až se Štísko naposledy nadechnul a umřel. :( Probrečela jsem celou zbylou noc a ráno jsem zjistila, že ze Štístka vylezli červíci. I když umřel hodně brzo, jsem ráda, že jsem mu mohla dát milující domov a neodešel sám.


Autor: Verculenka

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Ježiš chudinkaa:(, to je smutný příběhSmajlík..
Někteří veterináři jsou fakt na pěstSmajlík.
Já jsem takyvždycky chtěla hada, ale - rozhodně bych mu nikdy nedala králíčka nebo morčátku. Krmila bych výhradně krysami a potkanySmajlík.
Jinak hezký článek - za 10Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles