Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Malou žirafu pokřtí legenda - Marta Kubišová

12. 04. 2011 | ZOO Liberec
Kmotrem malé žirafy Rothschildovy, kterou pokřtíme v sobotu 16. dubna v 11 hodin, se stane skutečná česká legenda - vynikající zpěvačka Marta Kubišová. Žirafa ponese jméno Bwindi, jež dostala krátce po svém narození 19. února. Jméno Bwindi bude všem symbolicky připomínat název národního parku v Ugandě, kde se žirafy Rothschildovy ve volné přírodě vyskytují.

Žirafí mládě se v ZOO Liberec narodilo po dvouleté pauze a je prvním potomkem mladého samce Mikea, jenž letos dosáhne teprve 5ti let, matkou je 18 letá samice Nancy, která je nejstarší žirafou v naší nyní sedmičlenné skupině. Žirafy jsou zařazeny do Evropského záchovného programu (EEP), a požívají tedy cobzoo-liberecy ohrožené druhy nejvyšší míru ochrany.

Křtiny Bwindi budou součástí Dne Země v ZOO Liberec, který uspořádáme v době od 10 do 13 hodin. Návštěvníci si tak budou moci v areálu zoo zkusit ručně vyrobit papír, zasoutěžit si s National Geographic Channel, určovat stopy zvířat, ale také ochutnat zaručeně ekologické výrobky včelaře Vladimíra Davídka a společnosti Kitl, s. r. o. (bylinné likéry). Vybrané výrobky budou na místě rovněž k zakoupení stejně jako produkty Fair Trade (káva, čaj, čokoláda), které jsou vyráběny s ekologickou a sociální citlivostí v zemích třetího světa a které od roku 2009 nabízí rovněž ZOO Liberec.

Zdroj: ZOO Liberec

Veronika J.
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Pomlázka