Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 27.04. 2024
Dnes má svátek Jaroslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Pomozte najít jméno pro mládě zubra z Podkrušnohorského zooparku

2. 11. 2011 | ZOO Chomutov
V pátek 28. 10. 2011 se v Podkrušnohorském zooparku v Chomutově narodilo mládě zubra evropského. Matkou je samice Cvaksa, otcem Cvilda, oba narození v zooparku v roce 2002. Mládě si matka pečlivě střeží, proto se jeho pohlaví podařilo zjistit až o pár dnů později, jedná se o samce.  

Návštěvníci mohou celou zubří rodinu pozorovat v expozici již od pátečního rána. Mládě, které se samici narodilo po 270 dní trvající březosti, se krátce po porodu postavilo na nohy a začalo běhat. Drží se však stále v bezprostřední blízkosti matky.

Pomozte najít jméno pro mládě zubra z Podkrušnohorského zooparkuZubři evropští jsou největší přežvýkavci žijící ve volné přírodě Evropy. Počátkem 20. století byli téměř vyhubeni. Z méně než padesáti jedinců žijících v zoologických zahradách bylo vybráno 12 zvířat, která tvořila základ pro obnovení populace. V roce 1950 byl zubr reintrodukován (navrácen zpátky do přírody) a v roce 1996 byl prohlášen za ohrožený druh. V současnosti žijí zubři v Bělověžském pralese na území dnešního Běloruska a Polska.

Podkrušnohorský zoopark chová zubry evropské již od svého založení v roce 1975. Zubr je erbovním zvířetem zooparku a jeho silueta motivovala i tvůrce loga PZOO. V současné době zde žijí dva samci a tři samice ve dvou oddělených skupinách. Zubři odchovaní v zooparku byli v roce 2005 a 2006 úspěšně reintrodukováni do Národního parku Poloniny na Slovensku.

Všichni v zooparku narození zubři mají stejná počáteční písmena jmen – Cv.  Pomozte nám pojmenovat zubří mládě. Své tipy na jména vhodná pro samce zubra a začínající na písmena Cv posílejte na e-mail propagace@zoopark.cz, nebo prostřednictvím facebooku PZOO. Autor vybraného jména bude odměněn!


Zdroj: Podkrušnohorský zoopark Chomutov

Alena B.
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Pomozte najít jméno pro mládě zubra z Podkrušnohorského zooparku:

Pomozte najít jméno pro mládě zubra z Podkrušnohorského zooparku
Pomozte najít jméno pro mládě zubra z Podkrušnohorského zooparku
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !