8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 29.04. 2024
Dnes má svátek Robert
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Mládě zubra se bude jmenovat Cvelf

15. 11. 2011 | ZOO Chomutov
Mládě zubra evropského, které se narodilo v Podkrušnohorském zooparku v Chomutově 28. října 2011, se bude jmenovat Cvelf. Jméno bylo vybráno z celkem 65 tipů, které poslali lidé v průběhu uplynulých dvou týdnů. Návštěvníci a příznivci zooparku projevili velkou nápaditost a posílali jména, která pobavila a překvapila svou originalitou.

Kromě Cvika, Cvaldy a Cvacha se objevovala i jména jako Cvonny a Cvoody, nebo Cval, Cverrari nebo Cverg. Jednoduchou vyřazovací metodou a počtem tipujících byl nakonec vybrán právě Cvelf. Mládě bude slavnostně pokřtěno ještě v tomto roce.

Mládě zubra se bude jmenovat CvelfZubr evropský je zařazen do Evropského záchovného programu EEP, nejstarší plemenná kniha je vedena v Polsku. V roce 2005 a 2006 se zoopark připojil k reintrodukčnímu programu zubrů. Mláďata odchovaná v zooparku byla úspěšně vypuštěna do Národního parku Poloniny na Slovensku. Další mláďata zubrů rozšířila chov evropských zoologických zahrad a chovných zařízení, která se zooparkem spolupracují.

Podobná budoucnost čeká i na samce Cvelfa. Zatím se ale stále drží v blízkosti matky a dělá radost návštěvníkům zooparku i zdejším chovatelům.



Zdroj: Podkrušnohorský zoopark Chomutov

Alena B.
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !