8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 05.05. 2024
Dnes má svátek Klaudi
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Výlet do zoo

13. 10. 2011 | ZOO Liberec
Když jsme se jednou ráno s přítelem probudili, shodli jsme se na tom, že bychom mohli něco podniknout. Bylo opravdu krásně, a tak nás napadl výlet do zoo. Vzhledem k tomu, že máme ročního chlapečka Matyáška, tak jsme moc možností na výběr neměli a doufali jsme, že by se mu mohla zvířátka líbit.

Bylo nám sice jasné, že z toho moc rozumu mít nebude, ale i pro nás to bude zábavné. Když jsme se nasnídali, tak jsme sbalili všechny potřebné věci a chystali se vyjet. Už na prvním kruhovém objezdu jsme zjistili, že jsme na něco zapomněli. Ono totiž sbalit všechny věci, které potřebujete pro ročního prcka a na nic nezapomenout, není nijak jednoduché. Když už jsme konečně měli vše, vyjeli jsme směr Liberec. Cesta tam byla super. Matyášek skoro celou cestu prospal a probudil se chvíli před zoologickou zahradou.

Chvíli nám trvalo, než jsme našli místo na zaparkování, ale nakonec se povedlo. Vyndali jsme kočárek, usadili prcka a hurá na zvířátka. U pokladny jsme si trochu postáli, protože tam bylo hodně lidí a šla jen jedna pokladna. První zastávku jsme si udělali u bizona. Když jsme ho vyndali z kočárku, aby se podíval, tak ho nějaký bizon vůbec nezajímal. Koukal spíše po ptáčcích, co pobíhali kolem. O kousek dál byly žirafy, u kterých jsme se aspoň vyfotili, protože ty u prcka taky neměly žádný velký úspěch. A tak jsme ho nechali v kočárku a prošli zoo až ke kočkovitým šelmám. Tak jsme se nějakou dobu zdrželi.

Levhart, který chodil u skla pořád sem a tam, ho natolik zaujal, že už jsem myslela, že se dál ani nepodíváme. Když jsme šli dál, Matyášek šel za ruku a po svých nožkách, a i když má chůzi celkem ještě nestabilní, dolů z mírného kopce to zvládnul. Došli jsme k vřískajícím paviánům, na které Matyášek neustále křičel a poskakoval tam. Po chvíli jsme dostali hlad a šli jsme si sednout do venkovní restaurace, která je v areálu zoo. Prckovi jsme s sebou vzali přesnídávku a banán, avšak víc ho zajímalo jídlo, které jsme si objednali my. Koupila jsem si řízek s kaší a zeleninovým salátem. Z řízku jsem však ojedla jen strouhanku a kousek masa s kaší.

Zbytek jídla mi snědl prcek, kterému to evidentně moc chutnalo. Koupili jsme ještě pití a procházkou jsme prošli zbytek zoologické zahrady a zastavili se až v kontaktní zoo u koziček. Prcek se šel s tatínkem podívat dovnitř výběhu. Bylo to úžasné, jak se vůbec nebál, a pořád za nějakou běhal a chtěl je hladit. Vyfotila jsem spoustu fotek a pomalu jsme šli k autu. Cestou zpátky jsme si ještě nakoupili a jeli domů. Mysleli jsme, že prcek bude únavou spinkat, ale on skoro celých 50 km domů povykoval a breptal. Byl to pro nás moc hezký výlet, který jsme si všichni tři užili.

Zdroj foto: ZOO LIberec
Autor:fretkakodo


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 
Čtěte také


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles