Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

V olomoucké ZOO proběhl křtinový maraton

13. 09. 2011 | ZOO Olomouc
V úterý 13. září proběhl v olomoucké zoologické zahradě doslova křtinový maraton. Představitelé města Olomouce zde křtili nejdříve šest štěňat vlků arktických. Od náměstka primátora RNDr. Ladislava Šnevajse dostali jméno první tři vlci a to: Jack, Ice cream a Tesák, náměstek RNDr. Jan Holpuch pokřtil další tři vlčata jmény Rex, Falco a Mása.

Kmotři vlků arktických nezapomněli ani na dárek pro oslavence, kuřecí stehýnka. Dostalo se i na ostatních třináct vlků, kteří sdílejí společný výběh s medvědy baribaly. Nakonec putovaly do výběhu rázným hodem i tenisové míčky, aby měla vlčí smečka také něco na hraní.

Další křest se konal u pavilonu opic. Mládě gibona zlatolícího, které přišlo na svět 15. dubna, se zatím drží pevně srsti na hrudi své matky a jeho pohlaví V olomoucké ZOO proběhl křtinový maratonzná jen ona. Kmotr mláděte, náměstek primátora Ing. Ivo Vlach, však zvolil jméno Baxi, které se hodí jak pro kluka, tak pro holku. Zatím je mládě zlatavé barvy, v dalších měsících zčerná a až na prahu dospělosti v šesti až sedmi letech změní naposledy barvu. Pokud je to samec, zůstane černý, pakliže je to samička, zezlátne.

Své jméno dostala také mladá klisnička zebry Chapmanovy. Její kmotrou se stala náměstkyně primátora Mgr. Eva Machová. Od dnešního dne se malá zebra jmenuje Amálka. Start do života měla Amálka komplikovaný, ve dvou měsících přišla o matku. Naštěstí se jí ujala další zebra jménem Dáša a mládě odchovala. Podle zooložky Dr. Libuše Veselé je toto u zeber velice neobvyklé jednání.

Poslední křtiny se odehrály na terase pod vyhlídkovou věží. Na primátora města Olomouce Martina Novotného zde čekala skupina lam alpak, mezi nimi měsíční samička se svou matkou. Od pana primátora dostala jméno Maruška s tím, že jak uvedl doufá, že jeho babičku na věčnosti nepohorší, že lamu pojmenoval po ní.

Všichni oslavenci dostali od svých kmotrů něco dobrého na zub. Vlčata kuřecí stehýnka, malý gibon, zebra a lama ovoce a zeleninu. Gibonovi předala dar chovatelka Jitka Harnová, zebry si pochutnaly kolektivně až po odchodu hostů a plaché lamy se nechaly raději jen hladit. Na laskominách si pochutnaly až v klidu své stáje.

Zdroj: Zoo Olomouc

Alena B.
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !