MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 12.05. 2024
Dnes má svátek Pankrác
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Ústecká zoo přispěla k záchraně vzácného dravce

12. 09. 2009 | ZOO Ústí nad L.

Stalo se již zvykem, že se na pracovníky zoologických zahrad obrací lidé s prosbou o radu či pomoc v případě zraněných či nalezených zvířat naší fauny. To se stalo i na začátku srpna v případě motáka pochopa.

Tohoto dravce našel dne 9. srpna vysíleného v křoví pan Leoš Lébl, který často chodí pozorovat zvířata na nádrž Kateřina poblíž Chabařovic. Dravec nebyl schopen létat, proto jej odchytil a přinesl do naší zoo. Zde jej chovatelé přemístili do velké přenosky, kde ještě ten den začal přijímat potravu.

motakZa pár dní, kdy si byli jisti, že bude v pořádku, jej dali do velké komory. Tam prospíval velice dobře a bez problémů přijímal krmení. V okamžiku, kdy si chovatelé vypozorovali, že jeho výživný stav je dobrý, rozhodli se vypustit jej zpátky do přírody.

Vzhledem k tomu, že pan Lébl se několikrát informoval na jeho zdravotní stav, byla domluvena společná akce, a to na místě, kde před měsícem celý příběh vlastně začal. V sobotu 5. září byl moták pochop vypuštěn na stejné lokalitě, kde jej pan Lébl nalezl – na louce poblíž Kateřiny.

Dravec předvedl nádherný let, což potvrzuje, že jeho zdravotní stav je výborný a že mu tedy zoo pomohla překonat nepříznivé období v jeho životě.

Zdroj: Zoo Ústí nad Labem

Simbelmine
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
počin hodný obdivu,měli bysme všichni takového člověka následovat!!!!!!!!!!!
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles