8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 02.05. 2024
Dnes má svátek Zikmund
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Koťátka

30. 03. 2012 | Vaše příběhy
Psala se osmdesátá léta, na přesný rok se už neupamatuji, ale bylo krásné a sluníčkové jaro a jeden páteční podvečer jsem se vydala na kole k mé kamarádce Evičce do vedlejší vesničky, vzdálené přibližně tři kilometry od našeho domu, abych jí přivezla bylinky, které jsem jí slíbila. Tenkrát se k nim do vesnice dalo jezdit ještě zkratkou přes ,,houpací,, most. Tak jako vždy, i tentokrát jsem se rozhodla zkrátit si cestu právě přes tento most.

Tentokrát jsem ovšem na konci tohoto mostu zahlédla nějakého neznámého mužského s nějakým mňoukajícím zavazadlem v ruce. Nedalo mi to a jakmile jsem přejela most, zastavila jsem, abych se mohla lépe podívat. Během chvilky neznámý obsah svého zavazadla u břehu řeky Bečvy vysypal do trávy a sám raději rychle zmizel někde mezi stromy, jelikož mne zahlédl. Už už jsem chtěla pokračovat v cestě za kamarádkou, když jsem opět zaslechla ono mňoukání.

KoťátkaSice jsem měla trochu strach, zrovna nikde nikdo poblíž nebyl a pomalu se blížil večer (a žádné pomoci bych se v těch místech asi nedovolala), ale nedalo mi to, položila jsem kolo do trávy a spěchala ke břehu. Úplně na samém břehu v trávě se k sobě choulila tři klubíčka koťátek a byla tak malinkatá. Ze svetru, který jsem měla tenkrát na sobě, jsem uvázala provizorní ošatku a ty roztomilé uzlíčky uložila do ní, a spěchala s nimi domů. Ten podvečer už jsem ke kamarádce nedorazila. Pro bylinky si pak následující den nakonec přijela k nám domů na kole ona sama.

Nejdříve jsem se bála, zda vůbec koťátka přežijí, ale všichni jsme se jim maximálně věnovali, pomalounku je krmili a udržovali je pěkně v teploučku, tak se nám je nakonec podařilo všechny vypiplat a vyrostla z nich pak taková nerozlučná trojka. Jednu kočičku si pak vzali sousedé a dvě zůstaly u nás. Všechny tři se pak pravidelně scházely vždy na odpolední siestu v našem altánku na zahradě a vyhřívaly se na sluníčku, nebo se nechaly jen tak mazlit, no prostě radost pohledět.

Občas se nám přišly pochlubit i s nějakou ulovenou myškou, kterou chytly zřejmě někde na poli za naší zahradou, ukázat se, jaké jsou lovkyně. Dodnes nemůžu pochopit, jak se někdo takhle může zachovat a ponechal je tam tenkrát svému osudu a co neznámého tenkrát k tomu vedlo... Nakonec pro koťátka tenkrát vše dobře dopadlo a vyrostly z nich tři krásné tříbarevné kočky.

Marie K. - čtenářka
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !