Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Léto - čas jahodLéto - čas jahod Jak správně pečovat o orchideje?Jak správně pečovat o orchideje?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 20.05. 2024
Dnes má svátek Zbyšek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jmenuji se Kiburi!

30. 05. 2010 | ZOO Praha

Třetí mládě gorilí samice Kijivu dostalo jméno. Na křtu ho zveřejnil jeho kmotr Karel Gott. Přítomna byla i Lucie Bílá, kmotra Tatu. Oba vzácní hosté vstoupili zcela výjimečně mezi gorily.

 

Gorilí oslava proběhla v neděli 30. května odpoledne u pavilonu goril za přítomnosti velkého počtu návštěvníků. Lucie Bílá popřála ke třetím narozeninám samečkovi Tatu, Karel Gott zveřejnil jméno nejmladšího mláděte.

 

„Nebylo to jednoduché vybrat jedno jméno z několika tisíc návrhů, které nám lidé zaslali prostřednictvím serveru www.pomahamegorilam.cz. Po dlouhých poradách jsme se nakonec rozhodli pro svahilské jméno Kiburi, které v překladu znamená hrdý,“ uvedl Miroslav Bobek, ředitel Zoo Praha.

 

Lucie Bílá i Karel Gott se díky technice klíčování ocitli přímo v pavilonu mezi gorilami a zcela výjimečně se mohli osobně setkat s oběma mláďaty. Lucie Bílá pohladila oslavence Tatu, Karel Gott zas Kijivu s Kiburim v náručí.

 

Gorily dostaly mnoho dárků, mezi nimi například prolézačku, lanový žebřík, houpačku či ozdobně vyřezávané melouny. Oslavu si vychutnali všichni členové pavilonu.

 

 „Speciální klíčovací plocha a videostěna, na kterou se obraz přenášel, byla poté k dispozici návštěvníkům. I dětem jsme tak umožnili strávit několik okamžiků s gorilami,“ dodal Miroslav Bobek.

 

Třetí mládě samice Kijivu se narodilo před zraky návštěvníků 24. dubna 2010. Otcem je -stejně jako předchozích dvou mláďat Moji a Tatu – Richard. Měsíc po narození mláděte jsme získali výsledky testů DNA, které prokázaly, že mládě je samec.

 

FOTO 1 - Křtu se zúčastnili vzácní hosté – Karel Gott, Lucie Bílá a Miroslav Bobek, ředitel Zoo Praha (foto: Jiří Trojánek)

FOTO 2 - Třetí mládě gorilí samice Kijivu se jmenuje Kiburi (foto: Petr Jan Juračka)

 

Zdroj: ZOO Praha

 

Mirka Bali

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !