Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Léto - čas jahodLéto - čas jahod
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 18.05. 2024
Dnes má svátek Nataša
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Hlavní sezónu v ZOO Liberec otevřou křtiny velblouda s legendárními Těly

28. 03. 2011 | ZOO Liberec
Hlavní návštěvnickou sezónu v ZOO Liberec otevřou v sobotu 2. dubna (v 9.45) křtiny čerstvé samičky velblouda dvouhrbého Tasey, která se narodila 5. března. Jejím kmotrem se stane legendární liberecká skupina Těla. Otevření sezóny bude od letošního roku v portfoliu ZOO Liberec zbrusu novou doprovodnou akcí (pokaždé první dubnový víkend), konanou především pro Liberečany a s Liberečany.

Akci tak vždy věnujeme některé osobnosti z Liberce a okolí, která se ocitne v roli kmotra zvířete. Chceme tak symbolicky poukázat na historii a skvělou chovatelskou tradici nejstarší zoo v bývalém Československu a také poděkovat nejpočetnější skupině našich návštěvníků – obyvatelům krajského města a okolí. zoo-liberec-samicka-velblouda-dvouhrbeho-taseyV letošním roce padla volba na slavnou libereckou rockovou skupinu Těla, která se v loňském roce vrátila po tříleté pauze na pódia i do rozhlasového éteru (více na www.telaliberec.cz).

Při otevření sezóny ale bude čekat drobný dárek i na ty, kteří naši akci v ten den navštíví – tentokrát to bude volná vstupenka (při zakoupení další dospělé vstupenky) na nejbližší akci v ZOO Liberec, jíž bude Den Země se křtinami žirafy Rothschildovy  - 16. dubna!

Malá velbloudice Tasey (jméno dostala podle řeky a oblasti v Mongolsku – původní domovina) je 26. potomkem našeho 22 letého samce Claudia (od roku 1994) a matky Genesis. Velbloudy liberecká zoo chová od roku 1957, když prvním dovezeným jedincem byla tehdy tříletá samice Bezděchodka pocházející ze SSSR.

Zdroj: ZOO Liberec

Veronika J.
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Hlavní sezónu v ZOO Liberec otevřou křtiny velblouda s legendárními Těly:

Hlavní sezónu v ZOO Liberec otevřou křtiny velblouda s legendárními Těly
Hlavní sezónu v ZOO Liberec otevřou křtiny velblouda s legendárními Těly
 
Čtěte také


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles