Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Léto - čas jahodLéto - čas jahod Jak správně pečovat o orchideje?Jak správně pečovat o orchideje?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 20.05. 2024
Dnes má svátek Zbyšek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Základní kámen nového slonince položen!

16. 05. 2010 | ZOO Praha

V neděli 16. května byl v Zoo Praha položen základní budoucího areálu pro slony, hrochy a antilopy. Stavba by měla být dokončena do tří let.

 

Za účasti primátora hl. m. Prahy Pavla Béma jsme zahájili největší stavbu v historii pražské zoo. „Jde o významný okamžik v historii pražské zoo, kterým se mj. splácí poslední dluh z doby povodní,“ uvedl primátor hl. m. Prahy Pavel Bém.

 

Společně s herci Tomášem Töpferem a Barborou Hrzánovou, ale i dlouholetým podporovatelem chovu slonů, prof. Josefem Kouteckým, poklepal ředitel Zoo Praha Miroslav Bobek na základní kámen areálu – na sochu slona z indického Mahabalipuramu.

 

„Tato socha se stane součástí tzv. interaktivní vzdělávací stezky, která bude lemovat sloní výběh a poskytne návštěvníkům mnohé zajímavosti o životě a chovu slonů,“ doplnil Bobek.

 

V rámci programu mohli návštěvníci Zoo Praha poprvé shlédnout 3D vizualizaci budoucích prostor, kde bude mimo jiné možné pozorovat hrochy plovoucí pod vodní hladinou.

 

Po skončení slavnostního aktu se základním kamenem proběhl pokus o Guinessův rekord. Záměrem bylo vytvořit nejdelší řetěz lidí a plyšových slonů. Rekordu se celkem zúčastnilo 506 lidí a slonů, kteří vytvořili řetěz dlouhý dvěstěpadesát metrů.

 

Stavba nových prostor pro slony, hrochy a antilopy si vyžádá náklady 350 miliónů Kč, z nichž hlavní část uhradí Odbor městského investora. 30 miliónů Kč má pro tento účel na účtu Zoo Praha – jde o výtěžek sbírky, do které přispělo více než 23 tisíce dárců. Stavba by měla být dokončena do sezóny 2013.

 

FOTO 1: Základní kámen v podobě slona z indického Mahabalipuramu (foto: Martin Malý)

FOTO 2: Obrázek z vizualizace nového prostoru pro slony (vyrobeno ve spolupráci s CTECH s.r.o.)

 

Zdroj: ZOO Praha

 

Mirka Bali

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !