Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 18.04. 2024
Dnes má svátek Valérie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Cestovatelská setkání v Zoo Praha

5. 01. 2011 | ZOO Praha

V úterý 4. ledna zahajuje pražská zoologická zahrada 7. ročník přednáškového cyklu s názvem Cestovatelská setkání v Zoo Praha. S významnými českými cestovateli se mohou návštěvníci pravidelně setkávat až do konce března každé úterý v 18 hodin ve Vzdělávacím centru Zoo Praha.


V měsíci lednu se vypravíme s malířem a cestovatelem Janem Dungelem za jaguáry do Brazílie, s indologem Martinem Hříbkem do Indie, ale například i s botaničkou Eva Smržovou na Madagaskar. Jaké je to setkat se tváří v tvář s divokým jaguárem? Jak je ohrožena unikátní příroda vzácných biotopů?  I to a mnohé další prozradí Cestovatelská setkání v Zoo Praha.


Program na leden 2011:


jaguar4. 1. - JAN DUNGEL: JAGUÁŘI V BRAZÍLII
Vydejte se do Brazílie na výpravu za jaguáry v doprovodu malíře Jana Dungela a jeho ženy Radany! Navštívíte s nimi brazilský Pantanal, domov největšího jihoamerického predátora. Dozvíte se, jak funguje ekosystém největšího světového mokřadu a seznámíte se i s jeho zvířecími obyvateli.


Přiblížíme vám nové poznatky o životě jaguára i novinkách v zoologické systematice. Chybět nebudou ani zážitky z osobního setkání s divokými jaguáry. Dostanete praktické rady, jak se fotí jaguáři, jak probíhá monitorování jaguárů a jak manželé spolupracují s biology z nadace Panthera. Nakonec se dozvíte, co ohrožuje jaguáry a jaké jsou perspektivy jejich ochrany.


11. 1. - MARTIN HŘÍBEK: SEVERNÍ INDIE
Indie, oblast tří odlišných světů. Světa úrodné roviny v povodí velkých řek Gangy a Jamuny, plné přelidněných velkoměst. Svět přívětivého indického Himálaje a pouštní krajiny vyprahlého Rádžasthánu. Na cestě po Indii s indologem Martinem Hříbkem navštívíte východoindickou metropoli Kalkatu, hlavní město Dillí i Ágru se známým pomníkem lásky Tádžmahalem.


Budete putovat podél posvátné Gangy z podhimálájského poutního místa Haridváru, přes Váránasí, jedno z nejposvátnějších měst hinduistů, až k jejímu ústí na ostrov Gangáságar. Potěšíte se výjevy z milostného života na chrámech v Khadžuráhu a budete pokračovat do někdejších pouštních říší rádžputských králů. Nakonec zavítáme do klidu Himálajských velehor v kašmírském Ladákhu a Zanskaru.


18. 1. - RUDOLF ŠVAŘÍČEK: KILIMANDŽÁRO, SAFARI A FOTBAL 
Afriku – kontinent mnoha barev – navštěvuje cestovatel Rudolf Švaříček intenzivně již od roku 1994. V červenci 2010 však objevil zcela novou Afriku, ve které fotbalová horečka převrátila život naruby. Mistrovství světa v JAR podlehl celý černý kontinent včetně hor. Při výstupu na Kilimandžáro se fotbalem nechal pohltit i Rudolf Švaříček.


25. 1. - EVA SMRŽOVÁ: MADAGASKAR
Přežije unikátní příroda zajímavého ostrova? Činností člověka na zemi je ohroženo obrovské množství vzácných a unikátních biotopů. Jen málo biotopů je ničeno tak rychle jako na Madagaskaru, čtvrtém největším ostrově světa. Botanická zahrada hl. m. Prahy, společně s dalšími botanickými a zoologickými zahradami a organizacemi zabývajícími se ochranou přírody, dlouhodobě věnuje pozornost průzkumu přírody Madagaskaru a její ochraně. Pronikněte s bioložkou Evou Smržovou do tajů unikátního biotopu!


Cestovatelská setkání v Zoo Praha od 4. ledna do 29. března 2011, každé úterý od 18 hodin ve Vzdělávacím centru!


Zdroj: ZOO Praha
Zdroj foto: Radana Dungelová 


Vendi V.
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !