Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

V ZOO Ústí n. Labem přivítali dvojčata tamarínů bělohubých

16. 11. 2011 | ZOO Ústí nad L.
V pondělí 7. listopadu 2011 se v pavilonu exotária ústecké ZOO narodila dvojčata tamarínů bělohubých. Tento čtyřletý pár zde společně žije od roku 2010. Samička se narodila v ZOO Bojnice na Slovensku, sameček pochází z německého Tierparku Gettorf. Malí tamarínci vypadají trošku jako šedivé myšky, po narození se vozí na zádech a k břichu si je samička přitiskne pouze při kojení.

Na nošení mláďat se u tamarínů podílejí oba rodiče. U drápkatých opiček je běžné, že se stará také otec, popřípadě i starší sourozenci. Tento pár je mladý a rozmnožovat se teprve začíná, ovšem oba rodiče se chovají velice zodpovědně. V ZOO Ústí n. Labem přivítali dvojčata tamarínů bělohubýchNosí svá mláďata "venčit" do venkovní expozice, kam jinak až tak běžně nechodívají, více než obvykle konzumují speciální kaši plnou vitamínů, no prostě jako by si byli vědomi své důležité rodičovské role.

K oblíbeným pochoutkám tamarínů bělohubých patří krmný hmyz, zejména sarančata, banány, hroznové víno či piškoty. Samozřejmě, že kromě toho dostávají širokou škálu ovoce a zeleniny, rýži a další doplňky, neboť pro zdárný chov je u tohoto druhu důležitá různorodost a pestrost stravy stejně jako dostatek UV záření a tepla. To jim zajišťují speciálná lampy a výhřevné zdroje.

Návštěvníci mohou dvojčata tamarínů bělohubých sledovat již od prvního dne po narození, pavilon exotária je běžně otevřený. Jen je potřeba se dívat obzvláště pozorně.


Zdroj: ZOO Ústí nad Labem

Alena B.
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku V ZOO Ústí n. Labem přivítali dvojčata tamarínů bělohubých:

V ZOO Ústí n. Labem přivítali dvojčata tamarínů bělohubých
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !