Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Zahájení letní sezóny v zoo

31. 03. 2011 | ZOO Ústí nad L.
V ústecké zoologické zahradě začíná oficiálně zítra, tedy v pátek 1. dubna, letní sezóna 2011. Pro tuto příležitost připravila zoo nejen některé novinky a změny, ale zejména bohatý program, který se bude konat v sobotu 2. dubna během celého dne.

Od 1. dubna je zoo otevřena od 8:00 do 18:00 hodin a návštěvníci budou mít opět možnost přijít oběma vchody, tedy i horním, který je přes zimu uzavřen. Zvyšuje se počet předváděcích akcí se zvířaty, který byl během zimních měsíců omezen, a je připraveno i několik novinek. Ty se zpočátku uskuteční pouze během víkendů a svátků a týkají se komentovaného krmení. Záměrem je zvířata více představit návštěvníkům, přivést je blíže, využít jejich aktivity a ukázat užší kontakt s nimi. V 11:00 hodin se tedy představí rodinka tapírů jihoamerických ve výběhu ve spodní části zoo, ve 12:00 hodin proběhne krmení papoušků ara ve velké voliéře u pavilonu exotária a ve 14:00 hodin dojde na terase u výběhu žiraf zoo-usti-nad-labem-mlade-mandril-ryholicike krmení žiraf a nosorožce. Nové předváděcí akce svými časy navazují na stávající, takže návštěvníci mají možnost absolvovat je postupně všechny. Jediné, co návštěvníci na začátku letní sezóny neuvidí, je cvičení lachtana Moritze, který ještě nemá opravený venkovní bazén.

V sobotu 2. dubna během dne mohou děti využít připravených atrakcí, soutěží, stánků a jiných aktivit – malování na obličej, IQ Park Liberec se svými hlavolamy, Magazín Koktejl s časopisy a informacemi, YMCA Ústí nad Labem s horolezeckou stěnou a soutěžemi a Atrakce Říha Teplice (jízda na bizonovi, skok – moucha, dětská trampolína a laserová show). Hlavní program začíná ve 13:00 hodin u pavilonu šelem, kde je program věnován nejen příjemnému posezení s poslechem bluegrassové hudby kapely Riding Hoppers, divadelní skeči Divadla V Pytli Petra Stolaře (ten zároveň celý program moderuje), ale zejména vyhodnocení ankety Zvíře roku 2010 a předání cen výhercům a také hudebnímu vystoupení hosta dne Věry Martinové. V 15:00 hodin se uskuteční slavnostní přestřižení pásky u rekonstruované expozice pro vodní ptáky za účasti představitelů města Ústí nad Labem a o půl hodiny později, v 15:30 hodin, dojde ke křtinám. Jméno dostane malý sameček mandrila rýholícího, který se narodil 16. ledna a stal se tak třetím mládětem roku 2011. Jméno mu vybere právě zpěvačka Věra Martinová, která se tak stane jeho kmotrou.

Zdroj: ZOO Ústí nad Labem

Veronika J.
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Zahájení letní sezóny v zoo:

Zahájení letní sezóny v zoo
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Mašle