Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Zoologická zahrada Dvůr Králové

25. 08. 2012 | ZOO Dvůr Kr. nad L.

Tato zoologická zahrada je pro mě nejkrásnější zoo v České republice a proto bych Vám ji ráda popsala a napsala o ní hezké povídání.

O této zoologické zahradě by se dalo napsat hodně článků a ještě by to nebylo všechno. Já se budu snažit vměstnat sem to nejdůležitější a nejpodstatnější. 

V zoo je otevřeno sedm dní v týdnu vždy od deváté hodiny ranní do šesté hodiny. Cena vstupenky pro dospělého je 230,- Kč, pro studenty, děti (4-12 let) a důchodce 150,- Kč, pro děti od 2-4 let 50,- Kč, pejsek má vstup za 100,- Kč a rodinné vstupné činí 740,- Kč. V ceně vstupenky je vždy vstup do zoo a safari vlastním autem. My jsme v této zoo byli ubytování v Safarikempu v bungalovech a ze srdce Vám to doporučuji, ceny a podrobnosti se dají zjistit na internetových stránkách zoo. Je možno se také ubytovat v Hotelu Safari.

ZOO Dvůr Králové nad LabemTrošku blíže se chci zmínit o krásném zážitku v zoo a to o Africkém safari. Absolvovali jsme večerní i denní safari. Na safari se dostanete celý den vlastním vozem. Na safari uvidíte celkem 600 afrických zvířat v celkem 50 druzích. Safari je dlouhé 6 km a velké 60 ha. Nachází se zde i Pavilon lvů. Projet safari vlastním vozem trvá zhruba dvě hodinky, můžete libovolně vystupovat a pozorovat zvířata v jejich přirozeném prostředí. V safari jezdí také safari bus a to ve dne a je možnost i večerního safari. Denní safari je i s odborným komentářem, bus jede pomalinku, aby si návštěvníci mohli libovolně fotit a jezdí vždy po plném naplnění návštěvníky. Večerní safari jezdí v osm a poté v devět hodin večer. Zoo Dvůr Králové nabízí večerní safari jako jediná v Evropě, jízdenku si můžete zakoupit u pokladny v 19:30 a stojí 200,- Kč. Více se dozvíte na stránkách zoo.

A teď už Vám popíšu pavilony a expozice, které mě v zoo zaujaly.

Krásným pavilonem je Pavilon šelem. Najdete zde kočkovité šelmy a psovité šelmy. Jsou zde tygři, hyeny, pes hyenovitý nebo třeba serval. Výběh je velmi zajímavý a určitě se Vám bude líbit.

Jsou tu také krásné expozice ptáků - Velká průchozí voliéra (např. ibis, perlička, zrzohlávka...), Tropické bažiny (čáp, ibis, volavka...) a Ptačí svět (ara, špaček, holub, vousák, páv, tukan..., v té této expozici se nachází i dva opičí druhy a to orangutani a hulmán. Orangutaní výběh nás naprosto ohromil, je nádherný.)

Dalším zajímavým pavilonem je Svět hmyzu. Je zde mnoho různých druhů hmyzu. Určitě to pro Vás bude velmi zajímavé.

V Letohrádku přímo v zoo se nachází nádherná výstava obrazů Zdeňka Buriana (Pravěk očima Zdeňka Buriana) a zajímavých exponátů. Obrazy jsou skutečně krásné a zajímavé.

Dalším pavilonem je Svět dinosaurů. Je zde 13 modelů dinosaurů v životních velikostech (Tyrannosaurus Rex, Ichtyosaurus, Troodon a další).

Dále tady je krásný Pavilon plameňáků a velmi zajímavá Průchozí voliéra pelikánů. Dokonce jsem přímo vedle pelikána stála, byl to nádherný zážitek.

V zoo jsou taky krásné Vodní světy s mořskými i sladkovodními akvárii. Jsem si jistá, že rybkami i většími rybami a dokonce i želvami budete skutečně uchváceni, zoo má tuto expozici opravdu nádherně a hezky udělanou.

Další expozicí je Africká savana. Zde můžete obdivovat především hezký přírodní výběh slonů afrických, je zde také obří model pravěkého mamuta a máme tady také údajné příbuzné slonů - damany skalní.

Další dvě krásné expozice, které určitě nevynechejte, jsou Pavilon okapi a Pavilon hrošíků liberijských. Okapi je vlastně tajemná pravěká žirafa a jen tak v nějaké zoo ji neuvidíte.

A poslední pavilony, na které musím upozornit, je krásný Pavilon surikat a veverek a také Pavilon goril a šimpanzů. Oba jsou velice krásné a určitě se u nich zdržíte pozorováním krásných zvířat.

V zoo je ještě spousta věcí k vidění a mně se tady všechno bohužel nevleze, ale i tak doufám, že jsem Vás aspoň trošku inspirovala ke krásnému výletu a doufám, že se Vám článek i přiložené fotky zalíbí.


Slunicko - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Zoologická zahrada Dvůr Králové:

Zoologická zahrada Dvůr Králové
Zoologická zahrada Dvůr Králové
Zoologická zahrada Dvůr Králové
Zoologická zahrada Dvůr Králové
Zoologická zahrada Dvůr Králové
Zoologická zahrada Dvůr Králové
Zoologická zahrada Dvůr Králové
Zoologická zahrada Dvůr Králové
Zoologická zahrada Dvůr Králové
Zoologická zahrada Dvůr Králové
Zoologická zahrada Dvůr Králové
Zoologická zahrada Dvůr Králové
Zoologická zahrada Dvůr Králové
Zoologická zahrada Dvůr Králové
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
ale clanek je moc pekny Smajlík takze za 10Smajlík) chichi jako ve skole Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Ano Zoo je moc pekna - v restauraci u Lemura koupite jidlo i na zoo docela levne - jen je tam potreba jit uz kolem 11 a nebo az po 13 hodine..ptz jinak je to beznadejne preplnene - vybrat se da z dost jidel + v nabidce jsou tez salaty a nejake mnamky - nevyhoda trochu je ze se musite obslouzit samy Smajlík

no a driv byla Zoo jeste hezci - bez aut - ale to necham na uvazeni kazdeho.. Smajlík
- a kdyz nekomentuji auta..
pro me je nejhezci ZOO Liberec..Smajlík a ZOO Ohrada (v Hluboké nad Vltavou) - jsou sice obe mensi - ale rozmanitejsi druhy zvirat..
- ve dvore je v kazdem druhem vybehu zebra, ci zirafa - ja vim ze na africke druhy se Dvur specializuje - ale stejne..Smajlík

Ptz treba takove krmeni medvedu, lachtanu atd proste ve dvore neuvidite - a navic medvedi - vazne poznaji dobu na jidlo a uz mruci atd..a navic jsme stali jednou s dcerou tak dobre - ze jste je i samy pres mrize mohli krmit.Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles