Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Léto - čas jahodLéto - čas jahod
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 19.05. 2024
Dnes má svátek Ivo
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

ZOO Zlín: Gorilí samice Judita oslavila 45. narozeniny

10. 07. 2009 | ZOO Zlín

Ve zlínské zoo proběhla v neděli 28. června velká narozeninová party. Judita, gorilí samice, slavila 45. narozeniny. Na gorilu je to opravdu úctyhodný věk – ve volné přírodě se totiž dožívá zhruba 35 let. Judita je tak nejstarší gorilou chovanou v českých zoo. I přes svůj věk je ve výborné zdravotní a fyzické kondici stejně jako její partner samec Bosso, který je však o osm let mladší.

Ačkoliv v neděli panovalo deštivé počasí, návštěvnický prostor před expozicí goril zaplnil před jednou hodinou odpoledne početný zástup „gratulantů“. Pro Juditu jsme připravili speciální dvouposchoďový narozeninový dort, který tvořily její nejoblíbenější pamlsky – banány, hrozny, mango, třešně, maliny a piškoty. Celý dort ozdobila velká číslice 45 vytvořená z koleček banánů.

ZOO Zlín: Gorilí samice Judita oslavila 45. narozeninyPřesně ve 13.00 hod. Judita vkráčela do venkovního výběhu a okamžitě zamířila k zmiňovanému dortu. Chvilku si ho zvědavě prohlížela, pak však neodolala a jako pravá dáma si decentně vzala pár koleček banánů a několik bobulek hroznů. Jakmile však zjistila, že skutečně vše je snědku, na nic nečekala, celý dort vyklopila na zem a začala si vybírat ty nejchutnější kousky.

Asi po 15 minutách paní ošetřovatelka pustila do venkovního výběhu i samce Bossa. Ihned se rozběhl k dortu, Judita jako správně vychována gorilí samička mu přenechala celý dort a trpělivě čekala, co zbude. Začalo však drobně mžít, a protože Bosso déšť nesnáší, nabral si do obou rukou co nejvíce dobrot a rychle „odkráčel“ do vnitřní části expozice. Judita se spokojeně opět vrátila k dortu a náležitě si všechny pamlsky vychutnávala.
ZOO Zlín chová gorily nížinné od roku 1997.

Obě dvě gorily pocházejí z izraelské zoo Ramat-Gan. Návštěvníci je uvidí v pavilonu primátů poblíž zámku Lešná.

Zdroj: ZOO ZLÍN

Notburga
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Je to obyčejný podfuk, ZOO se jmenovala Lešná a pouze, aby město Zlín bylo statutárním městem a bralo větší dotace, tak si přifařilo tolik obcí, které se Zlínem nemají nic společného. Ale ZOO je nádherná, akorát při ceně vstupného je pro rodinný výlet téměř nedostupná i když se tam dá pobýt celý den, ovšem prkenici plnou.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles