Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 27.04. 2024
Dnes má svátek Jaroslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

V ústecké zoologické zahradě se mohou pochlubit dalším roztomilým přírůstkem!

8. 08. 2009 | ZOO Ústí nad L.
Před dvěma týdny se zde narodilo mládě kočkodana Brazzova, které si jedenáctiletá matka Rozina pečlivě střeží a hlídá. Otcem je samec Flojd, který pochází z německé zoologické zahrady v Lipsku. Je o tři roky mladší než Rozina, do zoo přišel v roce 2005, ale společně zplodili již tři potomky.

Prvním z nich byl sameček Rico (2007), který tvoří zbytek rodiny, nicméně kvůli bezpečnosti mláděte musel být od ostatních oddělen. Zatím ještě není známo, jestli je nový přírůstek kluk nebo holka, protože matka své mládě chrání i před zraky chovatelů.

Chov kočkodanů Brazzových má v ústecké zoo dlouholetou tradici, počátky se datují již do 80. let minulého století.

V ústecké zoologické zahradě se mohou pochlubit dalším roztomilým přírůstkem! Nejprve byli tito primáti umístěni v nově otevřeném pavilonu exotária a do pavilonu opic byli přestěhováni až po jeho výstavbě, zde je návštěvníci mohou vidět i dnes. Někteří jedinci, kteří zde byli chováni, byli mnohdy výjimeční.

Samice Radka se dožila úctyhodného věku 21 let, další samice Rina byla slepá, nicméně pravidelně odchovávala mláďata a byla schopná se o ně perfektně postarat.

Tento druh kočkodanů je velice zajímavý svým zbarvením - dlouhý bílý vous a barevná srst nad očima jim dodává vzhled dobráckých staříků.

Zdroj: ZOO Ústí nad Labem

Lydias
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !