Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 28.04. 2024
Dnes má svátek Vlastislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Křest želv obrovských v ZOO Praha za účasti rodiny Karla Gotta

18. 02. 2010 | ZOO Praha

Pražská zoo prožila svátek sv. Valentýna jak se patří. V neděli 14. 2. ve 14.00 byly v pavilonu velkých želv poprvé veřejnosti představeny želvy obrovské a zároveň proběhl jejich křest. Kmotrami se staly nejmladší dcery Karla Gotta - Nelly Sofie a Charlotte Ella.


Karel Gott se tak po delší době oficiálně zúčastnil podobné akce v zoo. Jednu z těch předchozích - z konce šedesátých let, kdy zde křtil levharta - mu připomněl formou fotografického dárku ředitel Zoo Praha, Miroslav Bobek. Celá Gottova rodina si akci těšící se velkého zájmu médií náramně užila, dcery neohroženě seděly na "velkoplošném" krunýři samce želvy obrovské Alda a počáteční ostych z neznámého prostředí byl ten tam.


karel-gottPetr Velenský, kurátor chovu, pohovořil krátce o tomto zajímavém živočišném druhu, ředitel Miroslav Bobek v rozhovoru s Karlem Gottem připomněl jejich dlouhověkost, kterou dal do souvislostí s některými historickými osobnostmi, které někteří současní chovanci pražské zoo mohli teoreticky zažít, na rozdíl od nás (např. Voltaira, Darwina apod.). Nelly Sofie a Charlotte Ella pak oznámily jména pro želví pár, vzešlá z návštěvnické ankety - jejich volba byla: OLDŘICH A BOŽENA.


K překvapení chovatelů se želvy Oldřich i Božena vůbec nebály a jakoby cítily přítomnost slavné osoby, pózovaly krásně fotografům společně s Karlem Gottem a jeho dcerami. Karel Gott se pak s profesionalitou sobě vlastní dlouho věnoval všem novinářům, společně s manželkou Ivanou i dcerami. Na závěr svého pobytu v zoo Gottovi navštívili ještě gorily, kde se jim také moc líbilo (zejména malým želvím kmotrám). 

 

Zdroj: Zoo Praha
Foto: Stanislav Pecháček


Zdeničkaa
ChytráŽena.cz

 



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Křest želv obrovských v ZOO Praha za účasti rodiny Karla Gotta:

Křest želv obrovských  v ZOO Praha za účasti rodiny Karla Gotta
Křest želv obrovských  v ZOO Praha za účasti rodiny Karla Gotta
Křest želv obrovských  v ZOO Praha za účasti rodiny Karla Gotta
Křest želv obrovských  v ZOO Praha za účasti rodiny Karla Gotta
Křest želv obrovských  v ZOO Praha za účasti rodiny Karla Gotta
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !