Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Tip na výlet pro celou rodinu - ZOO Ostrava

19. 07. 2011 | ZOO Ostrava
Jsou tady prázdniny a každý se je snaží využít co nejlépe. Krásné letní dny plné sluníčka lákají k výletům do přírody. Milovníci fauny a flory si můžou udělat celodenní výlet do Zoologické zahrady v Ostravě, která patří k největším u nás.

Nachází se v krásném lesnatém areálu se spoustou rybníků a je ideálním místem k odpočinku.  Když vstoupíte do zoo, tak vás uvítají krásně zabarvení plameňáci. Dále můžete pokračovat Čínskou zahradou, která vás okouzlí spoustou jezírek, které jsou navzájem spojeny protékajícím potokem, který je ve spodním jezírku zakončen vodopádem. Je tady hodně zeleně a vzácných druhů nízkých a bonsajových dřevin.

Čínská zahrada je také domovem pro mnohé zvířecí obyvatele. Pyšně vás tady uvítá například čáp černý, nebo husičky, ale také kachna s mladými kachňaty. Dále můžete pokračovat po vyznačených stezkách, které vás zavedou ke stálým expozicím se vzácnými zvířaty. Můžete se tady podívat na indická zvířata, levharta, lva a lvici, slony indické, nebo africká zvířata, žirafy, pštrosy, zebry a také australskou faunu, jehož hlavním obyvatelem je klokan. Na jaře se v zoo Ostrava narodilo spousta nových zvířat, které určitě stojí za podívanou.

Procházkou zoologickou zahradou můžete obdivovat nové zvířecí obyvatele. Asi nejvíce zaujme samička slona indického, která se má čile k světu. Můžete ji spatřit ve volném výběhu ve společnosti její matky. Mezi další nové zvířecí obyvatele patří tři mláďata emu hnědého, druhého největšího ptáka světa. Sameček velblouda dvouhrbého, kterého může spatřit na konci zahrady ve volném výběhu. Dále samečka jelena milu a lamy krotké. Tři nová mláďata siky vietnamské. Novými přírůstky v expozici na statku jsou dvě jalovičky, které přicestovaly ze zoo z Chomutova. V expozici na statku mají děti novou ovečku a beránka, obě jehňata jsou k vidění s rodiči ve velkém výběhu.

Posledním vzácným přírůstkem jsou tygří mláďata, která porodila samice Maja. Tygří mláďata po porodu tráví celý měsíc pouze ve společnosti matky, bez zásahu člověka, aby se nezasahovalo do přirozeného chovu. Část návštěvnické trasy je uzavřena. Mladé tygříky můžete sledovat po celou dobu v pavilónu indických zvířat na obrazovce, kde se prostřednictvím kamery zachycuje jejich život po narození.

Celou zoologickou zahradu si můžete projít pěšky, ale také tady projíždí vláček, který vás zaveze z jednoho konce zahrady na druhý. Zajímavá jsou také komentovaná krmení některých zvířat, která probíhají každý den. Například pandy, vydry, lemuři, žirafy, velbloudi, papoušci a další zvířata.

Návštěva  ZOO patří ke krásným zážitkům. Potěší nejen děti, ale i dospělé.

Marta - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
článek,ale jak píše Janička pro nás to je daleko a ve Dvoře to je hezký i když teď to zkazili tím,že Safari projíždíš autemSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
hezký článek jen škoda,že to máme z ruky,ale bydlíme asi 20km od ZOO DVŮR KRÁLOVÉ NAD LABEMSmajlíktam je také krásněSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles