8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 29.04. 2024
Dnes má svátek Robert
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

ZOO Liberec uspořádá vědomostní soutěž pro žáky 6. – 9. tříd ZOORiskuj!

24. 01. 2010 | ZOO Liberec

ZOO Liberec uspořádá v únoru a březnu vědomostní soutěž pro tříčlenné skupiny žáků 6. – 9. tříd základních škol a odpovídajících ročníků víceletých gymnázií ZOORiskuj! Do konce ledna nominují školy z Libereckého kraje své zástupce – trojice (výběr záleží jen na nich, zoo ale dá k dispozici základní tematické okruhy), 17. února se pak přímo v zoologické zahradě uskuteční rozřazovací kolo (písemné testy).


Z něj vzejde pět až šest finálových trojic, které se pak sejdou 3. března v multimediálním sále Krajské vědecké knihovny k závěrečnému ZOORiskuj! Finále bude mít podobu „televizní soutěže“ s možností volby otázek dle jejich bodového ohodnocení a náročnosti (např. šelmy za 500, historie zoo za 200 apod.). Fandit svým zástupcům budou moci i ostatní žáci školy (počet účastníků ale bude muset být omezen). I ceny budou více než lákavé – celoroční volné vstupy do zoo pro jednotlivce i kolektivy, volné vstupenky, řada hmotných předmětů atd. Cílem soutěže je zvýšit povědomí dětí o komplexní ochraně přírody, inspirovat je k jejich aktivní účasti v environmentalistice.


Základní tematické okruhy:


logo1. Zoologická zahrada Liberec (historie založení zoo, základní etapy vývoje, úkoly a poslání zoologických zahrad, návštěvnost, otevírací doba, počet chovaných druhů, organizační složky SEV Divizna a Centrum pro zvířata v nouzi Archa)


2. druhy chované v ZOO Liberec (všeobecný přehled o druzích savců, ptáků a plazů, jejich základní zoologické zařazení, rozšíření zvířat ve světě)


3. organizace českých a slovenských, evropských, světových zoologických zahrad a akvárií a jejich přínos pro záchranu ohrožených druhů zvířat a jejich životního prostředí (kampaně a programy na záchranu zvířat in a ex situ, vzdělávání lidí k ochraně přírody, programy EEP, ESB a RDB a zapojení liberecké ZOO do nich, mezinárodní projekty ZOO Liberec)


4. základy chovu zvířat v zajetí na základě poznatků z jejich  života ve volné přírodě (krmení, ekologie, etologie - mezidruhové vztahy, vztahy mezi jedinci téhož druhu, vztah druhu ke svému životnímu prostředí,  potravní řetězce)


5. základní vědomosti o ochraně přírody a druzích zvířat žijících v ČR a kolem nás (ochrana životního prostředí, třídění a nakládání s odpady, fauna ČR a Liberecka).


 

Zdroj: Zoo Liberec.cz


Simbelmine
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !