Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 10.05. 2024
Dnes má svátek Blažena
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

ZOO Liberec: Jarním přírůstkům zatím vévodí dravci

18. 05. 2009 | ZOO Liberec

Letošním jarním přírůstkům zatím v ZOO Liberec jednoznačně vévodí dravci. Po orlosupu bradatém (20. února) a třech mláďatech orla východního (29. března až 7. dubna, čtvrté bohužel uhynulo) se na začátku tohoto týdne narodila tři mláďata orla bělohlavého. (Haliaeetus leucocephalus, 11. května až 12. května).

Počin je o to unikátnější, že všechna tři mláďata se vylíhla jedinému páru, což je mimořádná vzácnost. V historii ZOO Liberec, která patří k nejpřednějším chovatelům dravců v Evropě, se to v minulosti povedlo jen asi dvakrát. Jedno mládě bylo ale rodičům preventivně odebráno a vloženo pod náhradní matku, aby se mu dostalo stejné péče jako zbylým dvěma. Hrozilo totiž, že by jej sourozenci jako slabšího jedince mohli zahubit. Chovná sezóna u dravců pokračuje i nadále a je možné, že se dočkáme ještě i vzácnějších přírůstků, které ale zatím nebudeme specifikovat.
 
ZOO Liberec: Jarním přírůstkům zatím vévodí dravciS příchodem teplých dnů se v ZOO Liberec také tradičně rodí kopytníci. Po velbloudu dvouhrbém (20. března) jsme přivítali na svět samici pony shetlandského (20. dubna, Equus caballus), samce muntžaka malého (25. dubna, Muntiacus reevesi) či samce mini appaloosy (5. května, Equus caballus). V nejbližší době se očekávají přírůstky u tzv. sezónních kopytníků, tedy vzácných koz šrouborohých, kozorožců dagestánských a nahurů modrých.
 
V plném proudu jsou rovněž transporty. ZOO Liberec například získala samici geparda Sengu (ZOO Münster), samici antilopy koňské Audrey (ZOO Marwell), samce téhož druhu ze ZOO Dvůr Králové nebo samici zebry Chapmanovy Maru (ZOO Dresden).

Zdroj: ZOO LIBEREC

Notburga
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !