Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

ZOO Dvůr Králové se připravuje na zimu

11. 11. 2011 | ZOO Dvůr Kr. nad L.
Příjemné slunečné počasí posledních dnů láká k procházkám po královédvorské ZOO. Návštěvníci mohou využít levnější vstupné a v barevných kulisách podzimu pozorovat desítky afrických zvířat.

Při pěší procházce nebo jízdě vláčkem (od Pavilonu surikat až k Pavilonu lvů) uvidíte i řadu nových mláďat: malé žirafy, zebry Grévyho a dvouměsíční mládě nosorožce dvourohého. Chovatelé mají radost, ale zároveň se připravují na příchod zimy. V současné době probíhá odchyt pelikánů.

Mimořádně teplé počasí umožňuje v současné době pohyb mnoha afrických zvířat ve výbězích. Většinu dne tráví venku antilopy, sloni, nosorožci, žirafy ZOO Dvůr Králové se připravuje na zimua další. Posledních paprsků sluníčka si užívají i lidoopi a pralesní žirafy okapi. Chovatelé mají radost, že se na čerstvém vzduchu pohybují i letošní mláďata, zvláště ta podzimní.

Počasí těchto dnů je pro zvířata v ZOO i návštěvníky velmi příjemné, ale chovatelé se nechtějí nechat zaskočit, pokud by přišla náhlá změna. Například pelikáni snášejí nízké teploty velmi dobře, ale jejich odchyt z částečně zamrzlé vody by byl složitý.

„V současné době byli odchyceni pelikáni australští z voliéry za Neumanovou vilou a 16 pelikánů skvrnozobých a afrických z vodní plochy proti výběhu paovcí hřivnatých. Poslední skupina pelikánů bude odchycena ze safari, z části zvané Okawango, v nejbližší době. Pelikány přesouváme do zimovišť, a protože se blíží jejich doba hnízdění, očekáváme, že začnou brzy klást vejce,“ sdělil zoolog Mgr. Michal Podhrazsky.


Zdroj: Zoo Dvůr Králové

Alena B.
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !