Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Zoo a zámek v Lešné

10. 10. 2012 | ZOO Zlín

Jedna z nejhezčích zoologických zahrad se nachází v moravském městě Zlín a to na kopečku v Lešné. Ráda bych Vám ji teď popsala a popsala ty nejhezčí výběhy, pavilony či expozice.

Lešné se taky říká Zoo kontinentů a to proto, že celá zoo je rozdělena podle kontinentů (světadílů) a pod jednotlivé spadají zvířata, která z jednotlivých okruhů pocházejí. Lešná je nejnavštěvovanější turistické místo na celé Moravě. Zoo bylo založeno v roce 1948 a má 52 ha. Součástí zoo je také krásný zámek, který postavil rod Seilernů. Jeden ze Seilernů později založil i zoologickou zahradu. Prohlídka zámku trvá asi 40 minut. Při prohlídce shlédnete mnoho zajímavých pokojů. Vstupní hala je úvodní a zahajovací pokoj prohlídky. Má nádherné dřevěné obložení jak stěn, tak i stropů.

ZOO Lešná u ZlínaJe zde také mnoho vycpaných zvířat. Dále projdete Malý salónek, Jídelnu, Sál předků, kulečníkovou hernu, dámský salonek, ložnici, koupelnu, společenský salon a zámeckou kapli. Také zde můžete vidět spoustu uměleckých předmětů, které si přivezl někdejší majitel z cest po celém světě (preparovanou sloní nohu, věci ze slonoviny a mrožího klu, obří knihu a další). Vstupné na zámek stojí 50,- Kč. A prohlídka je opravdu nádherná, uvidíte spoustu zajímavých věcí. Samotné zoo je otevřeno od půl deváté a vstupenka vás vyjde na 130,- Kč, pro studenty 110,- Kč a rodinné vstupné na 380,- Kč.

A teď už k jednotlivým výběhům, které mě zaujaly.

Jedním z nejhezčích výběhů je určitě výběh lachtanů hřivnatých. Lachtany můžete sledovat opravdu nádherně zblízka, je to neopakovatelný zážitek. Lešná má tři samice a jednoho samce, dvě ze samic se narodily přímo v zoo Zlín.

Krásný výběh mají také kapybary. V době naší návštěvy měla zrovna samice mláďata a my jsme viděli, jak je kojí. Vypadalo to opravdu úžasně. Kapybara je největším hlodavcem na světě. Je také výborným plavcem a je snadno ochočitelným zvířetem.

Zoo má také spoustu papoušků, ale nejvíce mě zaujali modří ara hyacintoví. V žádné jiné zoo jsem je zatím neviděla a jsou doopravdy nádherní a zajímaví. Je největším papouškem na světě. V zoo Zlín chovají 1 pár těchto arů.

Součástí zoo Zlín je také krásná dětská zoo s atrakcemi pro děti a klasickými domácími zvířaty (kozy, králíci, morčata apod.). Děti se zde výborně pobaví a rodiče si mohou dát krátkou přestávku.

Lešná má taky úžasný výběh slonů. Líbí se mi na něm, že sloni afričtí jdou vidět doopravdy zblízka a můžete je pozorovat skoro jako v přirozeném prostředí. Zoo chová tři samice těchto slonů.

Krásná expozice je průchozí expozice lemurů kata. Chodíte přímo mezi lemury, ale je třeba si dávat pozor a nehladit je. Jsou hodně drzí a může dojít snadno k úrazu. Ovšem je to krásný zážitek být tak blízko těmto malým opičkám. Zoo má jednoho samce a čtyři samice.

Zajímavé jsou také výběhy žiraf a zeber nebo tučňáků a taky goril. Zoo se specializuje především na různé druhy ptáků a papoušků. Je zde mnoho takových výběhů, ovšem jsou všechny zajímavé a krásné.

Zoo Zlín je opravdu krásnou zoo a proto Vám ji doporučuji jako pohodový výlet.

Slunicko - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Zoo a zámek v Lešné:

Zoo a zámek v Lešné
Zoo a zámek v Lešné
Zoo a zámek v Lešné
Zoo a zámek v Lešné
 



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
už jsem se těšila,že pojedeme s vnučkou,ale asi raději až na jařeSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Do Zoo chodím ráda. SmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Mám moc ráda tučňáčky.ale při naší letošní návštěvě v těch vedrech byli schovaní.
Obrázek uživatelky
profil
také jsem tam byla, je tam nádherně Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
zoo jsme s dětmi mnohokrát navštívili,krásná je na jaře.Můžete sem vyrazit nejlépe na celý den,ve spodní části zoo je možnost rosprostřít deku a udělat si s dětmi piknik s pohledem na zvířátkaSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles