Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Zima v ZOO – lachtanovi zamrzl bazén

17. 02. 2012 | ZOO Ústí nad L.
Přestože studené počasí s teplotami hluboko pod bodem mrazu již povolilo, zima stále ovlivňuje provoz ústecké zoologické zahrady. Jedním ze zvířat, kterých se omezení týká, je lachtan Moritz, kterému na začátku února zamrzl venkovní bazén.

Díky tomu pobývá Moritz nyní ve vnitřní expozici, kde jej návštěvníci neuvidí. Zde má k dispozici malý bazén, ale vodu v něm musí chovatelé měnit každý den. Přesto, že prostor není příliš velký, nezdá se, že by toto omezení Moritzovi nějak vadilo. S největší pravděpodobností však bude muset ještě několik týdnů počkat, až led zcela povolí a bazén bude možno vyčistit a opět napustit.

Zima v ZOO – lachtanovi zamrzl bazénTaké slonice Kala a Delhi byly donuceny změnit svůj denní režim – kvůli mrazům nemohly chodit na procházky ani do venkovního výběhu a byly nuceny trávit celý den v pavilonu. To znamenalo daleko větší nároky na chovatele, neboť bylo potřeba slonice více zabavit, aby se nenudily a z nudy nedělaly neplechy. Proto jim chovatelé předkládali větší množství okusu a připravovali více prvků enrichmentu, kdy jim různě schovávali potravu, a celkově s nimi trávili více času.

Oproti tomu jiné druhy zvířat si zimu užívají i za sněhové pokrývky a při nízkých teplotách, takže návštěvníci je mohou vidět v plné aktivitě ve venkovních výbězích. Hustou a huňatou srstí jsou chráněni rosomáci, pandy červené, irbisové, lamy a mnohá další zvířata. Každopádně pokles teplot je pro provoz zoologické zahrady mnohem příznivější, zvířata mohou trávit venku o něco více času než v minulých týdnech, nehledě na návštěvníky, kteří při mrazech ZOO příliš často nevyhledávali.


Zdroj: Zoo Ústí nad Labem

Alena B.
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !