MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 12.05. 2024
Dnes má svátek Pankrác
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

ZOO z pohledu ošetřovatelů

23. 06. 2009 | Vaše příběhy

Jsem studentkou střední veterinární školy a letos na jaře jsem měla možnost podívat se na ZOO z pohledu ošetřovatelky a ne jen jako návštěvník, neboť jsem v jedné byla po dobu jednoho týdne na praxi.

Už vstávání bylo ráno na mě až příliš brzy, protože mám nejbližší ZOO vzdálenou asi hodinu jízdy autobusem. Ale přece jen se mi podařilo vstát včas a v 7.00 už jsem byla v ZOO převlečená do pracovního. Ihned se mě ujal ošetřovatel, kterému jsem pak celý týden pomáhala na jeho okruhu.

Za ten týden tam jsem pochopila, že práce v ZOO není nic jednoduchého. Platy v tomto oboru nejsou moc vysoké a práce je poměrně dost náročná. Ale na druhou stranu je to krásné zaměstnání, kde se člověk dostane do styku s náhernými zvířaty. Mně se práce v ZOO hodně líbila, zvířata úplně zbožňuju a nevadila mi náročnost práce a ani fakt, že jsem z toho neměla žádné peníze.

Pokud to mohu posoudit, tak všichni ošetřovatelé v ZOO to co dělají neberou jen jako práci, ale jako něco mnohem víc. Zajímají se o to co, které zvíře dělá, jak se chová, mluví a hrají si s nimi a mají je doopravdy rádi. Takže i přesto že se může někomu zdát, že chudáci zvířátka jsou zavřená a trápí se, tak mají mnohem více lásky a péče než kde který domací mazlíček.

Zoologické zahrady jsou dobrá věc a jejich projekty by se měly podporovat. Proto doporučuji, abyste si do vaší oblíbené ZOO udělali výlet, přispěli jim nebo u nich sponzorovali nějaké zvířátko podle vašich možností. Určitě tím podpoříte dobrou věc.

Autor: VerunkaR



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Moc hezký příběh
Obrázek uživatelky
profil
Prosím na které si škole??? Jako myslím město atd.. chci taky na veterinu a v mým kraji asi žádná neni:( budu muset asi na intr a ráda bych věděla nějaké blišší info,jak to tam probíhá atd..Abych měla představu,mohla bys prosím??
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles