Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

ZOO Svatý Kopeček u Olomouce

4. 05. 2009 | Vaše příběhy

Jarní slunečné počasí nás vytáhlo do přírody - a protože jsme potřebovali vyřídit cosi v Olomouci, rozhodli jsme se pro ZOO na Svatém Kopečku.

Naše cesta proběhla autem, nicméně každý může zvolit dle svého. Na Kopeček se dostanete z Olomouce od  Hl. nádraží autobudem č. 11 (zastávka je vpravo od východu z nádraží - směr Česká pošta). Zdatnější cyklisté vyjedou i na kole, pěší procházka ze Samotíšek - alejí ke kostelu a pak dále k ZOO je rovněž půvabná.

Je jen na vás, kolik energie a času chcete vydat.

Automobiloví návštěvníci mohou zaparkovat na parkovišti přímo u ZOO, pokud již bude obsazené, dá se zvolit parkoviště jiné, na které vás ochotně obsluha parkoviště odešle. Na Kopečku jsou odstavná parkoviště asi tři, záleží opravdu na tom, kolik rodin zvolí stejný výlet.

V ZOO jsme se zdrželi o mnoho déle, než jsme plánovali. Nově vybudované atrakce a zajímavé pavilony, cesta na visutém mostě přes území opic, nová super atrakce pro děti, ze které ty menší nehodlají odejít, komentované krmení zvířat (my se připletli zrovna do doby, kdy gepard dostal na oběd králíka - již mrtvého, samozřejmě), nové informační tabule, prostě je vidět spousta práce, kterou ZOO vykonává a myslí přitom na příjemný pobyt svých návštěvníků.

Popisovat vše co v ZOO uvidíte je patrně zbytečné, na své si přijdou hlavně děti...

Pro oběd jsme zvolili nově otevřenou restauraci Archa - přímo v areálu ZOO. restaurace je stylová, velice pěkné prostředí, možnost posezení venku. V jídelním lístku najdete obvyklé pokrmy včetně specialit ze zvěřiny, cenová relace přijatelná... :o)

 

Vstupné do ZOO se trošku změnilo, již není rodinná vstupenka pro 2 dospělé a 2 děti, dospělá osoba zaplatí 70,-Kč, dítě 50,-Kč. Do ZOO si můžete vzít také svého psa, pro kterého je na mnoha místech připravena miska s vodou.



Autor: Gaudii

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku ZOO Svatý Kopeček u Olomouce:

ZOO Svatý Kopeček u Olomouce
ZOO Svatý Kopeček u Olomouce
ZOO Svatý Kopeček u Olomouce
ZOO Svatý Kopeček u Olomouce
ZOO Svatý Kopeček u Olomouce
ZOO Svatý Kopeček u Olomouce
ZOO Svatý Kopeček u Olomouce
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !