Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Velký svět není pro malé křečky

5. 06. 2009 | Vaše příběhy

Moje dcerka si před časem přála křečka. A jelikož babičky bývají povolnější, tak i ta naše okamžitě jednala. Doma byla prázdná klec po korele, a tak nic nebránilo tomu, aby se v ní usídlil Ferda - křeček džungarský. Nějakou chvíli mu klec stačila, ale jak vyrostl, začal nebezpečně tloustnout. Chyběl mu totiž pohyb.

A tak nastoupila druhá babička, která kdysi také měla křečka, ale nyní v jeho kleci sídlil jednonohý papoušek, kterého adoptovala po smrti jeho paničky. Slovo dalo slovo, klece se vyměnily a tak náš Ferda získal klec s kolotočem, tobogánem a žebříčkem. Křečci jsou tvorečkové učenliví a brzo se naučí na zavolání vylézt z budky. A i náš Ferda vystrkoval čumáček, když jsem na něho mluvila a volala ho jménem.

Později se mi tahle věc moc hodila. Jelikož křečci jsou milovníci šplhání všeho druhu, ani ten náš nebyl výjimka. Lezl po kleci kudy se dalo i nedalo a tak se to jednoho dne stalo. Dcerka ráno vstala a kouká, dvířka od klece otevřená a Ferdík nikde. Prohledaly jsme celý dům, ale křečka nenašly. Upřímně řečeno, začaly se mi v mysli vybavovat všechny historky o rozkousaném nábytku a kabelech, ale nic moudrého mě nenapadalo. Jedině to, že máme buldočka, který hravě každou myšku chytne. Jenže tohle by asi bylo nejkrajnější řešení.

Začala jsem tedy pátrat na internetu a jednu radu skutečně našla. Večer než půjdeme spát se má do každé místnosti dát na hromádku pár spočítaných zrníček něčeho, co má křeček rád a potom zavřít dveře. Až na křečka přijde hlad, tak nějaké zrníčko sebere a my aspoň poznáme, ve které místnosti jej máme vyhlásit pátrání. Udělala jsem vše dle návodu, lehla do postele a nezbylo mi než čekat, jak akce dopadne. Všude bylo ticho a já najednou uslyšela jemné škrábání.

Chvíli jsem čekala, jestli se mi to jen nezdálo, ale zvuky se opakovaly. Rozsvítila jsem lampičku a koukám, křeček sedí mezi zdí a knihovnou, očička jako korálky upřená na mne. Co teď udělat, aby mi neutekl za knihovnu? Pomalu a lehce jsem šla k němu a hlasem, na který je zvyklý jsem na něj mluvila. "Ferdíku, Ferdí, no kdes byl ty kluku? Pojď honem ke mně." Nastavila jsem na zem dlaň a křeček mi do ní vběhl. Asi byl rád, že je zase v bezpečí a u někoho, koho zná. Ten velký svět, kde není nic k jídlu a pití a není kam si zalézt do hoblin, se mu zřejmě pranic nezamlouval. Rychle jsem ho tedy vrátila kam patří, dvířka dobře zavřela a pro jistotu zajistila tak, aby se s ním, když bude zase provádět ty svoje lezecké triky, dvířka zase neotevřela.

Autor: Channah



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
neco podobneho jsme doma taky s kreckem zazili, ovsem s tim rozdilem, ze jsme na neho licili skoro celou noc, nez se nechal lapit.
Obrázek uživatelky
profil
Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles