Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Léto - čas jahodLéto - čas jahod
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 19.05. 2024
Dnes má svátek Ivo
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Pohádka o strakatém telátku

12. 05. 2009 | Vaše příběhy


Bylo jednou jedno strakaté telátko. Skotačilo s ostatními kamarády-telátky. Jednou si pomyslelo: Kéž bych nebylo strakaté, chtělo bych být žluté jako sluníčko, co svítí a hřeje nebo zelené jako šťavnatá travička nebo bílé jako maminčino mlíčko. Bé, bé, bé, nechci už být strakaté!  Sluníčko to uslyšelo a poslalo mu žlutou barvu z oblohy, travička dodala zelenou na nožky a bílé mlíčko se mu usadilo na čumáčku, když se napilo od maminky.
 
Pyšné telátko si radostně vykračovalo po pastvině, ale co to? Ostatní telátka si s ním nechtěla hrát, bála se ho a honem, honem utíkala ke svým maminkám kravičkám. Smutné telátko nemohla poznat ani jeho maminka! Telátko se žalostně rozplakalo: Bé, bé, bé, chci být zase strakaté!
 
Sluníčko se rozesmálo na obloze a poslalo mráček s dešíkem, aby smyl žlutou barvu, nožky si telátko smylo v mokré trávě - a čumáček mu olízala jeho maminka, která ho potom už poznala. Dlouho mu pak vyprávěla, že každý má být spokojený s tím, jaký se narodil, je podobný své mamince i tatínkovi, kteří ho mají rádi.
 
Sluníčko jim zamávalo na pozdrav a zapadlo za obzor,  všechna telátka se svými maminkami odešla do stáje. I travička si potřebovala odpočinout a trochu vyrůst, aby zase mohli všichni ráno na čerstvou pastvu. 
 
- A ty teď rychle spinkej, ať do rána taky kousek povyrosteš ! Dobrou noc!


Autor: Ambra

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !