8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 02.05. 2024
Dnes má svátek Zikmund
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Kůň není jen tažná síla, ale i nejlepší přítel

28. 06. 2009 | Vaše příběhy

Skoro každá malá holka měla někdy svůj velký sen. I já ho měla. Cválat na bílém koni za slunečného dne trávou plnou třpytivých diamantů, v krásných zlatem vyšívaných šatech, s korunkou na hlavě a snít o svém nádherném princi, který na mě jistě někde čeká. Jak šel čas, pochopila jsem, že ten princ asi moc slavný nebude, ty šaty si asi zlatem taky pošít nenechám a o korunce - si můžu nechat opravdu jen zdát - Miss ze mě taky zřejmě nebude:) Ale část snu jsem si přeci jen splnit mohla. Ano mluvím o tom koni a časem jsem slevila i ze svých nároků - vůbec nemusel být bílý:) Stačil by mi třeba docela obyčejný, hnědý nebo černý...

Koupě koně je velkým krokem pro samotného majitele, ale i pro okolí. Není to jako s pejskem nebo morčetem. Je mnoho případů, kdy nadšení rodiče splní svému děťátku vánoční přání a pořídí mu psa nebo kočku. Dítěti na chvíli zasvítí očička, ale jakmile zjistí, co všechno obnáší péče o výše zmiňované zvíře, domácí mazlíček je přestane pěkně rychle bavit. A tak se stává, že po vánocích nacházíme na ulicích odložené vánoční dárečky, které pak končí v útulcích. Je to smutný případ, ale bohužel je tomu opravdu tak.

To s koněm ale nejde. Kůň se stává automaticky členem rodiny od první chvíle jeho pořízení. Pokud držíte koně na své vlastní zahradě, práce, kterou musíte za den vykonat se rovná skoro péči o malé dítě. Nejde jen o kydání hnoje, nošení čerstvé slámy, krmiva a vody. Kůň vyžaduje i další péči, jako je důkladné čištění kopyt, hřebelcování atd... Kůň není tak důvěřivý jako ostatní zvířata. Abyste na něj mohl/a poprvé nasednout, budete si muset získat jeho povahu a samozřejmě srdce. To on si to Vaše získá jistě jako první. Je to úžasné zvíře plné temperamentu, lásky, něhy, energie, hrdosti. Dokáže Vás uklidnit, dodat pocit sebedůvěry, lásky. Jízdou na koni relaxujete, všechny problémy jako by se najednou rozplynuly pod koňskými kopyty. Ne nadarmo se říká, že nejkrásnější pohled je právě z koňského hřbetu. Když se vzájemně sladí jezdec i kůň jde o přenádherný koncert jak pro ony samotné aktéry, tak i pro ty, kteří je pozorují. Pokud se naučíte dávat lásku koni, několikanásobně Vám ji oplatí. Bude Vaším věrným společníkem na cestách, bude Vám naslouchat, budete mít jistotu, že mu můžete cokoliv říct a nikdo jiný se to nedozví. Zahrne Vás láskou, jakou ani někteří lidé dávat neumí.

Zkrátka, kůň je úžasná bytost a je jen na Vás, jestli máte ještě nějaké to místo v srdci, které mu budete chtít věnovat.


Autor: Simbelmine

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
ak Vám však nesmrdíSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
to je pravda!!Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles