Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

V zooparku je krásně i v zimě

18. 02. 2012 | ZOO Chomutov
Podkrušnohorský zoopark zve k návštěvě i v zimních měsících. Procházka areálem nabízí romantická zákoutí a místa, kde příroda vytvořila nové zvláštní pohledy. Pokud rádi pozorujete zvířata, zjistíte, že některé druhy jsou v zimě o mnoho aktivnější než v letních vedrech.

Kromě medvědů hnědých, kteří uléhají během listopadu k zimnímu spánku, a zazimovaných ptáků uvidíte některá zvířata dokonce mnohem lépe než v létě. Například sobi polární, losi evropští, rosomáci či pižmoni grónští se musí v místech svého přirozeného výskytu přizpůsobit velkým mrazům, a tak jim zima v zooparku nevadí. Během zimy často opouštějí vnitřní ubikaci a větší část dne tráví venku. Atraktivní podívaná se i v zimě denně odehrává u tuleňů V zooparku je krásně i v ziměkuželozubých při pravidelném krmení, první roztomilá mláďata letošního roku se začínají rodit na statku domácích zvířat.
 
I v nevlídném počasí je denně otevřena restaurace Tajga, kde je možné se občerstvit a zahřát. Nenechte si ujít možnost klidné prohlídky zvířat Eurasie. Do konce března navíc zaplatíte snížené vstupné. Mrazy v uplynulých dnech, které zvířatům nečinily problémy, přinesly řadu provozních komplikací. Oddělení zoologie a provozu tak muselo řešit opakované zamrzání vody ve stájích a v expozicích. Všechny nedostatky se podařilo vždy rychle odstranit, a tak nebyl narušen komfort chovaných zvířat. Pracovníky zooparku potrápil i prasklý rozvod vody do kaskády podél kaštanky, který se během zimy pravidelně odstavuje.

Zamrzlou kaskádu fotografovala Martina Andělová a mládě skotského skotu Miroslav Brtnický.


Zdroj: Podkrušnohorský zoopark Chomutov

Alena B.
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !