8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 29.04. 2024
Dnes má svátek Robert
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

V ZOO Jihlava se můžete těšit na nové přírustky

27. 08. 2009 | ZOO Jihlava
Hlavní hrdina populárního večerníčku pana Václava Chaloupka – ušatý ježek Aladin se stal nedávno otcem. Rovnou čtyři mláďata porodila jeho partnerka v noctunariu africké vesnice Matongo v jihlavské zoo 14. srpna. Matka mláďat pochází z přírody, Aladin je jihlavským odchovancem.

Domovem ježka ušatého (Hemiechinus auritus) je severní Afrika a západní, střední a východní Asie.  Zde obývá stepi, polopuště i lidská sídliště. Aktivní je v noci a podle klimatických podmínek upadá do zimního či letního spánku. Je o něco menší než naši ježci, bezpečně ho ale poznáme podle velkých uší. I když patří mezi hmyzožravce, jeho potrava není omezena pouze na hmyz, konzumuje i mnoho druhů jiných živočichů (myši, drobné obratlovce) a masitý jídelníček si zpestřuje ovocem a různými semeny. Kromě Jihlavy chová ježky ušaté také Zoo Plzeň, Praha a Chomutov.

V ZOO Jihlava se můžete těšit na nové přírustkyRozloučení z prázdninami v zoo

Na neděli 30. srpna připravila jihlavská zoo pro své návštěvníky akci s názvem „Prázdniny končí v zoo“. Součástí programu bude například poslední prázdninové vyprávění o hadech – tentokrát v prostoru sadu, který spojuje nový vstupní areál s expoziční částí zoo v 10.30 hodin.


Po celý den bude probíhat zvířecí kvíz o zajímavé ceny pro malé i velké návštěvníky a ve spolupráci se společností Elektrowin také akce „S vysloužilci do zoo“ – každý, kdo v tento den přinese do zoo vysloužilý elektrospotřebič, obdrží dětskou vstupenku zdarma, nebo 50% slevu na lístek pro dospělého návštěvníka. Podle velikosti odevzdaného elektrospotřebiče budou pro návštěvníky připraveny také zajímavé dárky. Navíc se děti i dospělí u stánku společnosti dozví, jak zacházet s vyslužilým elektrozařízením, aby neplnilo černé skládky a neohrožovalo přžírodu. Stánek bude stát na parkovišti před novým vstupním areálem do zoo.

Zdroj: ZOO Jihlava

Lydias
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku V ZOO Jihlava se můžete těšit na nové přírustky:

V ZOO Jihlava se můžete těšit na nové přírustky
V ZOO Jihlava se můžete těšit na nové přírustky
V ZOO Jihlava se můžete těšit na nové přírustky
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !